Alexander Isak och Cristian Romero i en duell.
Alexander Isak och Cristian Romero i en duell. Bild: Owen Humphreys/AP/TT

Isak frälste Newcastle – avgjorde svenskmötet

Alexander Isak har gjort sitt första Premier League-mål för säsongen.
Newcastle-anfallaren avgjorde svenskmötet mot Tottenham med sitt sena 2–1-mål.
– Det var viktigt, säger Isak.

ANNONS

Alexander Isak och Emil Krafth från start för Newcastle. Dejan Kulusevski från start och Lucas Bergvall på bänken för Tottenham.

Det var gott om svenskar som var involverade på St James' Park i Newcastle. Efter fyra poäng på de inledande två matcherna var Isak övertygad om att hans Newcastle hade mer att ge.

– Vi vet att vi kan göra bättre ifrån oss, sade han i Viaplays sändning inför matchen.

Och det var nära med ett tidigt Isak-mål.

Efter fem minuter chippade Isak bollen i ribban. Inget mål då – och inget mål en stund senare för Tottenham heller. Cristian Romero nickade in bollen men målet dömdes bort för offside.

ANNONS

"En god känsla"

I den 37:e minuten spräckte Newcastle nollan. Harvey Barnes mötte ett inlägg med bredsidan och vinklade in 1–0. I den andra halvleken kom Tottenhams svar efter en tids intensiv press. Brennan Johnson, som byttes in till den andra halvleken, dundrade iväg ett skott som Newcastles Dan Burn råkade styra in till 1–1.

Men det här var inte "Spurs" match.

I den 78:e minuten avgjorde Newcastle. Jacob Murphy frispelades och passade sedan i sidled till Isak som rullade in bollen till 2–1 i det öppna målet. Det var Isaks första ligamål för säsongen, i fjol blev han trea i skytteligan med 21 mål.

– Det var viktigt. Första målet är viktigast för att det ska släppa. Laget och jag också vill göra det lite bättre med boll och prestation generellt. Men vi vinner och jag gör mitt första mål så det är klart att jag lämnar med en god känsla, säger Isak till Viaplay.

Fyra svenskar på planen

Isak var nöjd med segern och målet men inte helt belåten över insatsen.

– Jag tycker att vår prestation är en bit ifrån den nivå som vi vill vara på. Jag tycker att vi försvarar vårt mål på ett väldigt bra sätt. Vi nästan vägrar att förlora i dag. Med boll är vi ganska långt från vår nivå. Men det är ett styrkebesked att vinna den här matchen när allt inte är så vackert.

ANNONS

Matchen avslutades med fyra svenskar på planen sedan Lucas Bergvall blivit inbytt för Tottenham i den 82:a minuten. Den 18-årige talangen har nu blivit inbytt i samtliga tre ligamatcher med Tottenham den här säsongen.

I Newcastle gjorde Sandro Tonali Premier League-comeback efter att ha varit avstängd i tio månader för olaglig vadslagning.

ANNONS