Abbott: "Vore skönt att börja bra och få vinna"

ANNONS
|

Kanadensaren Spencer Abbott skrev på för Frölunda i mitten av juni och har nu påbörjat försäsongsträningen med de nya lagkamraterna.

Med på fredagsförmiddagens fyspass i Frölundaborg fanns också en något äldre bekantskap för den 27-årige högerforwarden – nämligen Viktor Svedberg. De båda spelade tillsammans i AHL-laget Rockford IceHogs under förra säsongen.

Hur stor roll spelade han i ditt beslut att välja Frölunda?

– En del, han berättade mycket positivt om staden och jag visste ju ingenting. Men nu är jag här, så han måste ha betytt någonting, säger Abbott, som är nöjd med de första dagarna i den nya miljön:

ANNONS

– Hittills har det varit bra. Jag har bara positivt att säga om spelarna och ledarna. Det har varit roliga dagar. Jag ser fram emot att bekanta mig med staden och bli hemmastadd.

Läs också: Stenungsund arena inviger med finbesök

På lördag gör Abbot sin första match i Frölundatröjan då Färjestad står för motståndet i Stenungsund.

– Jag är riktigt taggad. Än så länge vet jag inte vilken hockey som spelas här och vilken spelstil lagen har, men nu kommer jag att få en försmak av det. Jag hoppas kunna kom in i vårt spel och få känna mig bekväm. Det vore skönt att börja bra och få vinna för att sedan bygga vidare därifrån.

Den gångna säsongen stod Abbott för 21 mål på 19 matcher i Rockford IceHogs.

Och nyförvärvet vet vad han kan bidra med till Frölunda.

– Jag hoppas kunna skapa mycket offensivt, både för mig själv och mina kedjekompisar. Men jag har inga individuella mål, det viktigaste är att laget spelar bra. Och om spelet fungerar gör jag förmodligen någonting rätt.

Kanadensaren säger att den svenska träningen skiljer sig något jämfört med vad han är van vid.

– Det var en del nytt när jag kom hit, de här killarna tränar hårt. Men det är bra, det kommer vi att tjäna på när säsongen börjar om en månad.

ANNONS

Roger Rönnberg:

– Vi är inne i en lång uppbyggnadsperiod och tar ingen hänsyn till matchen på det sättet. Vi fortsätter att träna på vårt grundspel och ser till att få alla killar i form fysiskt.

Tränaren ser fram emot säsongspremiären.

– Det är två klubbar som inte gillar varandra och det är alltid känslor mellan Frölunda och Färjestad, så det är bra – det finns inget värre än avslagna träningsmatcher, säger han.

Men:

– Som vanligt så bryr vi oss inte så mycket om motståndarna. Vi är alltid ödmjuka och inser att vi möter ett bra lag som är favorittippat av många i år. Men å andra sidan gör vi inga justeringar. Dagens Frölunda spelar och agerar på ett sätt som ska få motståndarna att anpassa sig efter oss och inte tvärtom. Vi litar på det vi gör och ska se till att göra det så bra som möjligt.

Är det något nyförvärv som har stuckit ut lite extra?

– Jag tycker att de sticker ut på olika sätt. Dels är det hemvändarna som kommer in och direkt är Frölundaspelare i själen – de jobbar hårt och bidrar varje träning. Sedan så har vi givetvis Spencer Abbott som sticker ut med sin skicklighet när han erövrar pucken. Och Oliver Lauridsen som är precis så stor och tuff som vi hade hoppats. Han visar i varenda närkamp på träningarna att han inte blir att leka med, säger Rönnberg.

ANNONS

– Jag gillar de nya killarna, de kryddar verkligen vårt lag på ett bra sätt.

Uppladdningen inför rivalmötet är tuff. På fredagen gör Frölundaspelarna två pass i gymmet och två på isen. Och innan avfärd till Stenungsund blir det både ispass och fyspass på lördagsförmiddagen.

– Det är samma för motståndarna. Det är ingen ursäkt, första matchen kommer killarnas förväntan och lust att dra på sig matchtröjan igen vara väldigt stor.

ANNONS