Adam Johnson hedrades i första matchen efter tragedin

För tre veckor sedan dog Adam Johnson efter en olycka på isen i en match med sitt Nottingham Panthers. På lördagen hedrades han när Nottingham spelade första matchen sedan tragedin.
– Hans ande var helt klart här i kväll och hans familj var i våra tankar, säger assisterande tränaren Kevin Moore säger till Sportbladet.

ANNONS
|

Den 28 oktober hände det ofattbara i en match mellan Sheffield Steelers och Nottingham Panthers. Amerikanen Adam Johnson, 29, som tidigare bland annat representerat Malmö i SHL, fick en skridskoskena över halsen. Senare meddelades att Johnson dött av sina skador.

Nyheten kom som en chock och hockeyvärlden visade sin sorg över det inträffade och sitt stöd till Johnsons anhöriga. I veckan meddelade lokal polis att en man gripits misstänkt för dråp. Någon dag senare släpptes han mot borgen.

På lördagen spelade Nottingham Panthers första matchen sedan tragedin. Matchen mot Manchester Storm blev en minnesmatch för att hedra Adam Johnson. Enligt Sportbladet var omkring 7 500 åskådare i den utsålda arenan och alla spelare bar Adam Johnsons nummer 47 på sina tröjor när de samlades i en ring inför matchen. Samtidigt spelades en video på jumbotronen med klipp från Johnsons karriär.

ANNONS

Paus i minut 47

I den 47:e minuten pausades matchen och spelarna på isen slog sina klubbor i isen och publiken skanderade Adam Johnsons namn.

Sportbladet skriver vidare att matchen blåstes av med 47 sekunder kvar, vid ställningen 4–4.

– Det var helt otroligt att komma ut här och ha ert stöd genom hela matchen, säger han, sa Nottinghams vicekaptenen Carl Neill till publiken genom högtalarsystemet enligt Sportbladet.

Han fortsatte:

– Vi är så tacksamma för allt stöd vi fått de senaste veckorna, från Nottingham och hela den brittiska hockeygemenskapen. Vi vet att det kommer att bli en tuff process att återgå till det normala, vad det nu kan bli, men med er bakom oss vi vet att vi kan göra det tillsammans.

Nottinghams assisterande tränare Kevin Moore säger till tidningen:

– Hans ande var helt klart här i kväll och hans familj var i våra tankar. Han kommer givetvis inte att glömmas bort, han är med oss varje dag, i tanken och hjärtat. Han var en speciell kille.

Se bilder från hyllningsmatchen i bildspelet ovan.

LÄS MER:Man gripen efter Adam Johnsons död

LÄS MER:Misstänkt för hockeydöd släppt mot borgen

LÄS MER:"Samtycker till risken att bli fälld – inte dödad"

ANNONS