Christian Folin dumpades på en bensinmack – mitt i natten

Plötsligt stod han ensam på en bensinmack med två hockeytrunkar. Christian Folin hade blivit bortbytt och slängd av bussen – mitt i natten.
Hör om hur den märkliga händelsen formade Frölundastjärnans karriär – i Göteborgs-Postens nya hockeypodd Klubbland.

ANNONS
|

Den Hanhals-fostrade backen spelade till slut 244 matcher under sju säsonger i NHL– för lagen Minnesota Wild, Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens.

Men vägen dit var långt ifrån enkel.

För under det allra första året i den amerikanska juniorligan USHL blev Christian Folin bortbytt av sin klubb Fargo Force.

Mitt i natten lämnades han på en bensinmack med två hockeytrunkar.

Han skulle hämtas av Austin Bruins.

– Jag blev verkligen dumpad. Jag står där på bensinstationen med mina hockeybagar och så kommer det en stor, svart buss. Så kliver det ut 20 gubbar. Jag slänger på mina väskor, jag kliver på: ”Här är din plats”. Sedan sitter jag still på en kolsvart buss i tre timmar. På väg till en ny stad med nya människor. Man har inte varit med om nåt sånt innan, berättar Folin i GP:s hockeypodd Klubbland.

ANNONS

Han tillägger:

– Det var en chock. Verkligen. Jag hade en sån vikbar telefon. Det var inte så att jag satt med en go iPhone och kunde kolla på en serie. Kontantkort, ingen surf. Sms var det som funkade. Så jag fick skicka till mina föräldrar. Kan vi prata på söndag?

Den här händelsen fick Christian Folin att knyta näven – och till slut jagades han av massor av NHL-lag.

– Har du varit med om nåt sånt så klarar du det mesta, säger Christian Folin.

Lyssna på hans berättelse i Klubbland – där Folin även berättar om hur Frölunda nobbade honom, sina influenser-drömmar och hur han råkade fick-ringa Roger Rönnberg under en fest.

Plus om alla känslor inför SHL-premiären mot Leksand, förstås.

LÄS MER:Sista dansen med Roger Rönnberg: ”Har känt en jäkla press”

LÄS MER:Nobbad av Färjestad – efterträdare till Lasse Johansson?

ANNONS