Elias Pettersson rekordkontrakt med Vancouver Canucks

NHL-stjärnan Elias Pettersson har förlängt med Vancouver Canucks.
Han har skrivit ett åttaårskontrakt som är värt 961 miljoner kronor.
I och med det blir han den bäst betalda svensken någonsin i NHL.
– Det här är en mycket stor dag för mig och min familj. Jag är väldigt glad över att fortsätta min karriär i Vancouver Canucks, säger Elias Pettersson till klubbens hemsida.

ANNONS
|

25-åringens kontrakt skulle gå ut efter säsongen och har därför legat i förhandlingar med den kanadensiska hockeyklubben.

Under lördagen kom beskedet att Pettersson och Vancouver nu har kommit överens.

– Det här är en mycket viktig förlängning för Vancouver Canucks. Elias är en av toppspelarna i NHL och är en nyckelmedlem i vår ledargrupp. Vi vet att hans bästa dagar ligger framför honom och med hans skicklighet och vilja att bli bäst ser vi fram emot att se Elias lyckas och växa, säger Vancouvers general manager Patrik Allvin till klubbens hemsida.

Femte bäst betald i NHL nästa säsong

Lönen är inte officiell ännu, men enligt den ansedda hockeyjournalisten Chris Johnston kommer han ha 11,6 miljoner dollar per säsong, vilket över åtta år kommer motsvara cirka 961 miljoner kronor. Detta gör honom till den femte bäst betalda spelaren i ligan nästa säsong.

ANNONS

Pittsburgh-backen Erik Karlsson och Toronto-spelaren William Nylander var tidigare de bäst betalda svenskarna i NHL då de tjänar 11,5 miljoner dollar per säsong. Ett rekord som nu alltså slås av Pettersson då han belönas med ett kontrakt på 11,6 miljoner dollar per säsong.

Därtill skriver Chris Johnston på X att Pettersson har inskrivet i sitt kontrakt att han inte kan trejdas och att hans ”sign on bonus” ligger på 47 miljoner dollar, vilket innebär att svensken får en halv miljard kronor direkt utbetalat vid påskrivningen av kontraktet.

Elias Pettersson har på 62 matcher i år gjort 75 poäng. Förra säsongen slutade han på 102 poäng på 80 matcher.

LÄS MER:Frölundas succé fortsätter: Klart för SM-semifinal

LÄS MER:Frölunda firade 80 år – och hyllade sina hjältar

ANNONS