Frölunda får inte sälja biljetter till nästa säsong: ”De lyssnar inte”

Frölunda och Got event har ännu en gång svårt att komma överens om ett hyresavtal.
Det har gjort att klubben inte får sälja biljetter till sina matcher, och nu riktar man tuff kritik mot Got event – som svarar.
– Det finns en ovilja att förstå oss, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

ANNONS
|

Frölunda stoppas från att sälja biljetter till säsongens kommande matcher innan ett nytt arenaavtal med Got event är undertecknat, enligt ett medlemsutskick från Frölundas ordförande Mats Grauer under måndagen.

Det beror på det avtalsförslag som Got event skickade inte accepterats av Frölunda och därmed inte har skrivits under. Got event har då meddelat klubben att de inte får sälja biljetter till säsongens SHL-matcher.

Parterna kom överens om det senaste avtalet först ett par timmar före hemmapremiären i fjol och varit i konflikt i flera år, vilket GP tidigare har skrivit om.

Frölundas ordförande Mats Grauers är kritisk till hela situationen, och menar att det kommunala arenabolaget inte lyssnar på klubbens behov.

ANNONS

– Vi upplever att vi inte får en samsyn på behovet av att ändra avtalet. Om inte vi sätter en gräns nu kommer det inte att fungera för klubben i framtiden, säger ordförande Mats Grauers.

IFK Göteborg – en annan förening i Göteborg – har också varit missnöjt med stadens eventbolag, något GP rapporterade om tidigare i juli.

Frölundas ordförande: ”Vi känner oss inte hörda”

Grauers menar att Got event utnyttjar sin monopolställning eftersom klubben inte har någon annan arena att spela på än Scandinavium.

– Hela situationen är ytterst allvarlig för klubben och föreningen. Men vi har försökt i flera år, vi känner att vår möjlighet att konkurrera i SHL minskar eftersom vi inte har samma förutsättningar som övriga föreningar. Vi betalar i särklass mest i hyra, men får minst, säger han.

Frölundas ordförande Mats Grauers är kritisk till hela situationen.
Frölundas ordförande Mats Grauers är kritisk till hela situationen. Bild: MATHIAS BERGELD

Grauers säger att det framför allt är en diskussion om att de vill utveckla sitt erbjudande till sin publik och till partners.

Han kan inte förstå Got events ståndpunkt i det hela.

– Nej, jag kan inte det. Vi upplever att det finns en ovilja att förstå oss, vi har hållit på så pass länge – de borde veta vad vi vill. Vi känner oss inte hörda och att Got event utnyttjar sin ställning eftersom att de vet, eller tror, att vi måste skriva på ett avtal som de lägger framför oss eftersom vi inte har någon annanstans att spela, säger Grauers och menar att de var tvungna att omförhandla avtalet:

ANNONS

– De lyssnar inte och vill inte skriva om avtalet, och anser väl att Frölunda ska vara tacksamma och bara skriva på. Med ansvar för föreningens framtid var vi tvungna att sätta ner foten.

Got events svar på kritiken: ”Håller inte med”

Samtidigt håller Got event inte med om den syn Frölundas ordförande har om hela situationen.

– Vi har ingen monopolställning, det finns flera stora arenor och ett hockeylag. Vi lever i symbios, det är monopol åt båda håll. Det får stå för Mats i så fall. De har ju redan släppt sina årskort, säger Lotta Nibell, vd för Got event.

Klubben får nämligen sälja årskort, men inte styckvisa biljetter inför sina matcher.

Hon menar att Scandinavium är mest lämplig för klubben, även om Frölundaborg också finns att tillgå. Men hon menar dessutom att Got event har stöd för sitt beslut från en ekonomisk rapport från förra året, och att de har en grundbudget från Göteborgs stad som de måste förhålla sig till.

Hon håller inte med om att klubben inte får tillräckligt med stöd från skattebetalarna.

– Frölunda har ett starkt stöd, inte minst ekonomiskt. Det kostar, infrastrukturen kostar alla dagar, inte bara på dagen då det spelas match. Arenan ska underhållas, det ska vara personal och vi betalar hyra alla dagar. Vi har också en budget vi måste hålla oss inom, säger Nibell.

ANNONS

Got events vd ser dock inte läget som totalt låst.

– Jag upplever inte att diskussionen är helt strandad, säger Nibell.

SHL säsongen 2024/2025 inleder med en full omgång lördag den 21 september.

LÄS MER:Fem punkter om Frölundas truppbygge

LÄS MER:TV4-stjärnan Patrik Westberg: ”Shit, jag dog ändå”

ANNONS