Frölunda fortsatt obesegrade – efter Stephanie Neatbys storspel

Frölunda är fortsatt obesegrade i SDHL. Stephanie Neatby imponerade stort när nykomlingen vann toppmötet mot Brynäs.
– Det är superskönt att ha henne där, säger Frölunda-tränaren Erika Holst till TV4 Play.

ANNONS
|

Frölunda har fått en smakstart i SDHL med idel segrar och en tredjeplats i tabellen. På söndagen väntade tidigt toppmöte mot tabelltvåan Brynäs.

– Jag tycker Brynäs är ett mer spelskickligt lag än de vi mött tidigare, säger Frölundas Felicia Linder till TV4 Play.

Brynäs bjöd på tufft motstånd och var det bättre laget i första perioden. Det var också nära att hemmalaget från Gävle tog ledningen. I slutet av perioden fick Brynäs straff men Stephanie Neatby i Frölundamålet stod i vägen för Barbora Proskovas skott och 0–0 höll sig perioden ut.

– Vi har några chanser men nu har vi känt på dem och behöver hitta det enkla, spela oss ur zon och gå till attack lite mer, säger Felicia Linder efter första perioden.

ANNONS

Även andra perioden slutade mållös efter storspel av Stephanie Neatby, som så långt stoppat 24 av 24 skott i matchen.

– Vi blir rejält nedtryckta i egen zon men jag tycker vi löser de flesta situationerna rätt bra. ”Steff” i målet håller oss kvar matchen så det är bara att gå in och ladda om inför tredje, säger lagkapten Hanna Olsson till TV4 Play inför tredje perioden.

Brynästränaren: ”Helt orimligt att vi förlorar”

Inte heller i tredje perioden lyckades Brynäs få hål på Stephanie Neatby och matchen gick till förlängning. Även där blev det mållöst och matchen togs till straffar. Den enda som lyckades få pucken i mål var Michelle Karvinen. Femte raka segern för Frölunda alltså – och en imponerande nolla av Stephanie Neatby som stoppade 40 skott och fem straffar.

– Hon gör fantastiska räddningar i dag och sprider ett lugn i laget. Det är superskönt att ha henne där, säger Frölunda-tränaren Erika Holst till TV4 Play om Neatby.

– Det är helt orimligt att vi förlorar. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna och det är i stort sett ett lag på banan i två perioder. Det suger, säger en besviken Filip Eriksson, tränare för Brynäs.

LÄS MER:Följ med Frölundas supportrar på bortaresa – inifrån

LÄS MER:93 galna sekunder gav Frölunda tre mål – imponerade debut i mål

ANNONS