Frölunda krossat utan Hanna Olsson

Första matchen utan Frölunda-stjärnan Hanna Olsson – då förlorade laget mot Modo med 1–6.
– Det är klart att Hanna Olsson saknas. Hon saknas i rollen som kapten, både på och utanför isen, säger tränaren Erika Holst.

|

Toppmatch i SDHL – då krossade Modo Frölunda i Frölundaborg när Örnsköldsvikslaget vann med hela 6–1.

Men det var tabelltrean Frölunda som började matchen bäst. Emilia Vasa gav hemmalaget ledningen i den första perioden, en 1–0-ledning som stod sig perioden ut. När den andra perioden var färdigspelad hade bortalaget dock vänt till en 1–2-ledning – en ledning som bara skulle utökas.

Modos Moloughny Abygail slog till två gånger om i matchen sista period och när slutsignalen ljöd gick det att konstatera att Frölunda hade åkt på en rejäl förlustsmäll.

Holst: ”Är besviken”

Tränaren Erika Holst var missnöjd över resultatet efter matchen

– Det är klart att jag är besviken. Vi förlorade med 6–1 på hemmaplan, säger hon till Tv4.

Tränaren menar att man måste komma ihåg att de är nykomlingar i SDHL.

– Vi håller på att etablera oss. Vi har ett väldig ett ungt lag, vi vill framåt hela tiden, vi gör massa bra saker hela tiden men måste vi kolla på matchen i efterhand och se vad det är som gör att vi fallerar.

– Allting vi gör nu är för framtiden – och vi tar ett steg i taget och jobbar på, säger hon.

Detta var Frölundas andra förlust för säsongen. Den första kom mot Luleå förra omgången – en match som också tvingade lagets lagkapten Hanna Olsson lämna isen skadad.

– Det är klart att Hanna Olsson saknas. Hon saknas i rollen som kapten, både på och utanför isen, säger Holst.

Sänkte Olsson – stängs av

Det var i matchen mot Luleå som Frölundas lagkapten Hanna Olsson blev skadad efter en tackling av Luleås Petra Nieminen. Frölunda kommunicerade under helgen att 24-åringen kommer vara borta fyra till sex veckor på grund av skada.

Nieminen blev anmäld till disciplinnämnden efter tacklingen och på söndagen kom också beskedet att hon blir avstängd i två matcher för ”Charging”.

Disciplinnämnden skrev följande i domen:

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Petra Nieminen gjort sig skyldig till Charging. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: Tacklingen utdelas i hög fart och från blind side på en spelare i en sårbar position.Tacklingen är respektlös. Stor skaderisk”.