Frölunda rasade i rivalmötet – förlorade efter dramatik

Det såg ut att bli ännu en seger. Men Frölunda skulle tappa och förlora mot Malmö i ett hett rivalmötet där Carl Söderberg klev fram i förlängningen. Efteråt var Roger Rönnberg allt annat än glad.
– Jag är riktigt irriterad, säger han.

ANNONS
|

Fem raka bortasegrar.

Det blev dock inte sex raka för Frölunda trots en ledning med 2–0 mot Malmö.

Istället bjöd man in Malmö i matchen och tappade ledningen två gånger om och i förlängningen skulle Carl Söderberg göra det ännu värre för Frölunda.

LÄS MER:Christian Folins brokiga resa från emballagesorteringen på Volvo – via NHL till Frölunda

Det började dock bra.

För i den första perioden visade Jens Olsson att släkten är värst. För Malmö-sonen klev fram för Frölunda efter att Ryan Lasch spelat fram pucken till backen i powerplay och Oscar Alsenfelt tvingades kapitulera.

Ryan Lasch med tre assist – Frölunda förlorade ändå

När Patrik Carlsson utökade till 2–0 framspelad av, just ja, Ryan Lasch trodde många att segern var ett faktum för Frölunda.

ANNONS

Istället skulle Malmö både reducera genom Carl Söderberg och senare även kvittera genom Ponthus Westerholm. För att lyckas med det behövde hemmalaget bara en dryg minut på sig.

Ryan Lasch ville dock annat.

Amerikanen spelade även fram Anders Grönlund och segern såg ut att vara i hamn för Frölunda.

En passningspoäng som blev hans tredje i matchen.

LÄS MER:Så lockades Ryan Lasch tillbaka till Frölunda: ”Han övertalade mig”

Med 49 sekunder kvar av matchen klev Adam Ollas Mattsson fram och tog matchen till förlängning.

Väl där var Carl Söderberg hetast och avgjorde.

– Jag är riktigt irriterad över hur vi hanterar den tredje perioden och det kommer jag nog att vara ett tag, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi är inte ödmjuka och smarta nog att spela på vår ledning. Vi bjuder på pucken till Malmö och de får väldigt enkelt skapa både målchanser och mål på oss.

LÄS MER:En av världens största talanger – Simon Edvinsson hyllas stort

Hur tidigt i tredje kände du det?

– Första bytet.

Vad tänker du där och då?

– Att det är som den här historien om några får och så kommer någon och säger att vargen kommer och så kommer det ingen varg. Vi såg ut såhär mot Timrå också och då tog vi en tidigt timeout där med. Jag trodde vi hade lärt oss läxan från den matchen men vi gör precis samma fel.

ANNONS

Vad säger du till spelarna efteråt?

– Jag pratar aldrig direkt efteråt för då är känslorna som högst. Det där får killarna göra själva och jag hoppas att de redan dragit slutsatserna om att det inte får se ut såhär.

Frölunda kom undan mot Timrå – inte mot Malmö

Ja, den där matchen mot Timrå tidigare under säsongen ja.

Den gången kom Frölunda dock undan med segern. Något man inte gjorde mot Malmö.

– Det här är en viktig näsbränna för oss ... det visar hur snabbt det vänder och hur noggranna vi måste vara. Mot Timrå kom vi undan och då kanske det fanns någon falsk tro att vi kan spela så och komma undan. Vi måste analysera varför vi släpper på garden och inte orkar hålla fokus uppe i 60 minuter. Det är det jag sitter och tänker på nu, säger Nicklas Lasu.

Hur snabbt började du inse att ni släppte på garden?

– Det fanns tendenser i byten där man kunde känna att fokuset inte var där. Det är klart vi ger bort den här matchen. Vi ska stänga när vi leder med 2-0 på bortaplan och det är slarvigt. Vi slarvar bort det här.

Vilka känslor har du nu?

– Jag är otroligt besviken över hur vi sätter oss själva i skiten!

ANNONS

LÄS MER:Därför har det lossnat för Elmer Söderblom i Frölunda-tröjan

ANNONS