Arkivbild.
Arkivbild. Bild: AXEL BOBERG

Frölunda segrade – Malte Strömwall målskytt i debuten

Det dröjde inte länge innan Malte Strömwall fick göra mål.
Frölundas stjärnvärvning slog till i debuten, tillika 4-1-segern, mot Linköping.

|

Det var småchansernas period som fick inleda mötet mellan Frölunda och Linköping, den andra matchen under Frölundadagen i Åby Ishall.

Det svängde mycket och båda lagen kunde stundtals etablera spel i offensiv zon, men lägena var sällan av den skarpare kalibern.

När det väl blev farligt på riktigt, ja då kom också ledningsmålet för gästerna.

Linköping fick spela powerplay efter en utvisning på Nicklas Lasu och efter halvminuten kunde stortalangen Filip Bystedt, på direktskott, sätta pucken bakom Dichow i Frölundakassen.

Om lagen hade något de verkligen ville snacka ihop sig om i pausen, så fick de gott om tid för det. Isen ville nämligen inte frysa ordentligt efter spolningen, därmed dröjde det 35 minuter innan den andra perioden kunde dra igång igen.

– Isen är ju inte bra i dag, så värdet på den här matchen ... den rullar mest hela tiden, pucken, för killarna och det är svårt att få något flyt i grejerna, säger Roger Rönnberg efter matchen.

När perioden väl var igång kunde Frölunda bjuda på ett ordentligt ryck i matchen.

Det hela började med att Carl Klingberg fixade kvitteringen efter att han styrt ett skott från David Edstrom. Inte långt därefter tog Isac Heens några skär ner från sin backposition och nöp till på en fin passning från Erik Thorell.

Strömwall målskytt i debuten

Ytterligare någon minut senare stod det även 3-1 till Frölunda efter att Malte Strömwall testat köksvägen och därmed blev målskytt redan i debutmatchen.

– Jag fick en bra pass, så jag gick runt målet och såg att det var öppet, så jag la den vid skridskon. Den rullade väl in på något sätt, säger målskytten.

Utöver sitt mål var Strömwall flertalet gånger involverad i farliga målchanser. Inte minst under powerplay där han, utöver sitt vassa skott, bjöd på några farliga passningar till främst Jere Innala som stod placerad på andra sidan målet.

– Att han kan passa har han inte visat för mig innan, så det sa jag att jag var glad för, säger Rönnberg med ett leende.

”Det har jag aldrig fått kredd för”

Strömwall skrattar åt Rönnbergs kommentar.

– Det har man kanske aldrig fått kredd för tidigare, man har varit en renodlad skytt. Men jag har alltid sett mig som någon som kan göra båda delarna. Men det är kul att man kan vara med och passa, säger Strömwall.

Om inte matchen var punkterad då, så var den i alla fall det halvvägs in i den tredje perioden då Jere Innala satte 4-1-pucken i powerplay efter en fin passning av Calle Klingberg. Därmed va matchen slutresultat även satt.

– Jag tycker vi ser bra ut och gör det vi kan i dag, konstaterar Rönnberg.