Frölundas nyförvärv slog till i segern mot Leksand

Premiärkross mot Leksand – då levererade alla av Frölundas nyförvärv poäng.
– Det är jätteviktigt att de får lite framgång i början, säger Rönnberg.
– Det är bra boost för självförtroendet, säger målskytten Arttu Ruotsalainen.

ANNONS
|

Roger Rönnberg var glad som en speleman efter matchen mot Leksand. Ett tydligt tecken på det var att han sa att han var glad som en speleman på presskonferensen.

Och visst fanns det goda skäl till det. Inte bara vann hans Frölunda premiären hemma mot Leksand, det blev dessutom en rejäl kross där samtliga spelande nyförvärv noterades för poäng.

Först ut var Arttu Ruotsalainen som drygt sex minuter in i matchen spräckte nollan och blev Frölunadas första målskytt för säsongen.

– Det blev en ganska bra start, jag tror det var mitt andra byte, säger han efter matchen.

Målet kom under en spelvändning i powerplay, där Erik Thorell rundade sin leksing och hittade fram till sin finske lagkamrat – som nöp till direkt.

ANNONS

– Det är vad vi har övat på och Erik gjorde ett bra spel. Jag slog bara till pucken och den gick in.

Vad säger du om Eriks prestation?

– Det var riktigt snyggt, jag behövde bara träffa pucken.

Arttu Ruotsalainen och Erik Thorell jublar efter att den förstnämnde satt 1-0 mot Leksand.
Arttu Ruotsalainen och Erik Thorell jublar efter att den förstnämnde satt 1-0 mot Leksand. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Egli punkterade matchen

Frölunda ångade på efter målet och var sett till hela matchen det helt klart bättre laget. Leksand lyckades få in en reducering efter att Max Friberg utökat till 2-0 – men som ett brev på posten slog Frölunda till igen och satte 3-1.

– Det blev inte gladare i båset, det kan jag säga, säger Leksands tränare Challe Berglund och konstaterar mer eller mindre att matchen avgjordes där.

Den sänkte stämningen i gästernas bås var en annan av Frölundas stjärnvärvningar. Dominik Egli fick både tid och puck på blålinjen och kunde då skicka in pucken via kryssribban.

– Jag fick pucken mot mål och som tur var gick den in, det var viktigt för laget att vi svarade direkt, säger Egli.

Roger Rönnberg: ”Det är jätteviktigt”

Leksand reste sig aldrig efter stjärnbackens mål och Frölunda kunde till slut vinna med solklara 5-1. Utöver Ruotsalainen och Egli stod även nyförvärven Filip Cederqvist och Linus Weissbach för en assist vardera.

Ett glädjebesked, såklart, för tränare Roger Rönnberg.

ANNONS

– Jag tror det är bra, för vi har haft en förmåga under tidigare år att ta bort lite av spelarnas identitet när de ska in i vårat spel, säger Rönnberg.

Frölundatränaren är självkritisk med hur han och ledarstaben har hanterat nyförvärv under tidigare säsonger.

– Det är något som vi har velat bli bättre på som tränarteam: Att låta dem visa vilka de är direkt och samtidigt lära sig och klara av att spela Frölundahockey. Så jag tror att det är jätteviktigt att de får lite framgång i början.

Dominik Egli punkterade mer eller mindre matchen när han skickade in 3–1 mot Leksand.
Dominik Egli punkterade mer eller mindre matchen när han skickade in 3–1 mot Leksand. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stjärnvärvningarna: ”Kan vara väldigt nöjda”

Arttu Ruotsalainen värvades för att ersätta förra säsongens poängkung i slutspelet: Jere Innala. Därmed finns det en förväntan att poängen ska komma – samt nu en lättnad över att de kom direkt.

– Det är en stor sak och jag tror att det är vad jag behöver göra. Jag kräver det av mig själv och det känns skönt att ha det första målet avklarat. Förhoppningsvis kommer nästa snart, det är bra boost för självförtroendet.

Även för den offensiva backen Dominik Egli, som noterades för totalt två poäng, kändes det bra att direkt spräcka poängnollan.

– Självklart är det viktigt att komma igång, men jag är mer glad över hur laget spelade. Vi satte upp mål över hur vi ville spela, med intensitet och tempo, och jag tycker att vi nådde det. Vi kan vara väldigt nöjda över matchen, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Frölundas fans tågar till Scandinavium

LÄS MER:Fem punkter efter Frölundas SHL-premiär mot Leksand

LÄS MER:Risken finns att det blir en jävligt lång säsong

ANNONS