Frölundas stora sorg – efter 15-årige Henriks död

Efter en intensiv sökinsats hittades den försvunne 15-åringen Henrik död. Ett tragiskt besked som skakat om Alingsås, men även hans klubb Frölunda.
”Ett oerhört tragiskt besked som tagit föreningen hårt”, skriver hockeyklubben i ett uttalande.

ANNONS
|

För en vecka sedan anmäldes 15-årige Henrik försvunnen av sin pappa. Det sista spåret som fanns av honom då var en position på Snapchat-kartan

Under en knapp vecka pågick ett intensivt sökarbete i Alingsås och under söndagen kom det tragiska beskedet att Henrik hade hittats död.

Henrik hittades död i Säveån och under helgen häktades en tonåring, misstänkt för mord.

Nyheten har skakat om Alingsås och många av stadens invånare var under söndagen i chock över vad som hänt.

– Det är så ofattbart om det är så att barn mördar barn, säger Linda Strandberg, vars son gick i samma skola som den avlidne Henrik, till GP.

ANNONS

Frölunda sörjer Henriks död

Beskedet har även skakat om Frölunda. Henrik hade ett brinnande intresse för ishockey och tillhörde SHL-klubbens akademi.

”En av Frölunda HC:s ungdomsspelare har hittats död i Alingsås – ett oerhört tragiskt besked som tagit föreningen hårt.

Henke spelade ishockey i ett av Frölundas ungdomslag och föreningen har sedan försvinnandet varit informerad om händelseutvecklingen och i kontinuerlig kontakt med Henriks närmaste. Beskedet på söndagskvällen har skakat om föreningen rejält, inte minst med tanke på hur viktig ishockeyn var för Henke.

I denna svåra stund av sorg och saknad har Frölunda HC lagt fokus på stöd till Henriks familj, ledare och lagkamrater med familjer. Föreningen har tagit professionell hjälp för att alla skall få den hjälp och det stöd de behöver”, skriver klubben i ett uttalande.

LÄS MER:Alingsås i sorg: ”Ofattbart om barn mördar barn”

LÄS MER:Sex dagars sökande efter 15-årige Henrik – det här vet vi

LÄS MER:Försvunna Henrik,15, hittad död

LÄS MER:En släppt på fri fot efter 15-årige Henriks död

ANNONS