Hårt straff för Frölundabacken

Frölundas Kristoffer Gunnarsson stängs av i fem matcher och får bötesstraff efter huvudtacklingen mot Malmös Frederik Storm. Den fjärde matchavstängningen för Frölunda för säsongen.

ANNONS
|

Det var under den andra perioden i toppmötet mot Malmö på tisdagen som 19-åringen satte in en ful huvudtackling på Frederik Storm. Efter en domardiskussion fick han matchstraff. Det är tredje gången som Frölunda fått just det på grund av huvudtacklingar.

På onsdagen kom domen från disciplinnämnden med fem matchers avstängning. Det motiveras med att det var en medveten tackling där all kraft träffar huvudet, att det är en uppåtgående rörelse där det fanns stor skaderisk.

– Det är jättetråkigt om någon blir skadad. Men det smakar lite illa i min att han spelade bytet efteråt. Men vi måste få bort huvudtacklingarna. Vi pratar om det varje dag. Vi måste kunna utgå från handling och inte konsekvens, sa Rönnberg efter matchen.

ANNONS

Utöver de fem matcherna avstängning får Gunnarsson också böter på 6900 kronor.

Det här är fjärde gången som Frölunda fått spelare avstängda i fem matcher den här säsongen. Innan har det handlat om Robin Figren, Jonathan Sigalet och Oscar Engsund. Den sistnämnda blev dock avstängd för en knätackling.

ANNONS