Joel Lundqvist blir expert i TV4

Joel Lundqvist blir expert i TV4.
Det presenteras under onsdagen.
– Jag är både stolt och glad, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Lundqvist avslutade i våras sin hockeykarriär efter 20 år i Frölundas seniorlag. I sitt prisskåp har han bland annat tre VM-guld och fyra SM-guld.

Sedan han hängde skridskorna i björken har han varit på jakt efter nya utmaningar – och så sent som i förra veckan presenterades han som en av deltagarna i den kommande säsongen av SVT:s ”Mästarnas mästare”.

Nu står det klart att detta tv-framträdande inte blir hans sista – för Lundqvist blir hockeyexpert i TV4.

– Jag är både stolt och glad över att ingå i TV4:s hockeyteam och bli en del av det laget. Det ska bli intressant och spännande att uppleva hockeyn från den andra sidan efter en lång karriär. Jag hoppas även kunna dela med mig av mina tankar kring vad både lag och spelare går igenom under säsongen som kommer, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

ANNONS

”Joel kommer bli en stor tillgång”

Han kommer att förekomma i SHL-studion där han med sina erfarenheter ska komma med analyser och tankar kring den kommande säsongen. Det är TV4 nöjda över.

– Joel Lundqvist har varit det kanske största ansiktet utåt för SHL de senaste 10 åren. Med sina ledaregenskaper och sin kvalitet som hockeyspelare har han både på och utanför planen visat högsta klass. Joel kommer bli en stor tillgång till våra hockeysändningar och vi är väldigt glada över att välkomna honom till vårt hockeygäng, säger TV4:s programdirektör Erik Westberg.

SHL-säsongen inleds den 14 september.

LÄS MER:Joel Lundqvist om tankarna inför Mästarnas mästare

LÄS MER:Nicklas Lasu och Max Friberg om stora skillnaderna i årets Frölunda

LÄS MER:Henrik Tömmernes valde bort Schweiz för nysatsning i Frölunda: ”Kittlade lite”

ANNONS