Planen efter förlusten: "Blir hårdkörning i veckan"

ANNONS
|

Det var svårt att känna igen serieledaren från Göteborg på besök i Saab Arena. Mycket puck, visst – men allt som oftast hamnade Frölundas anfallare ute i hörnen.

– Mm. Vi var alldeles för runda och omständliga, säger coach Roger Rönnberg efter den klara förlusten mot Linköping.

Och när både Jacob Larsson och Dan Bakala (från båset!) såg till att visa ut sig ... tja, då gjorde Linköping mål två gånger om.

3–0 till slut.

– Domaren tyckte att Bakala applåderade och gjorde en gest, men det är vi inte riktigt överens om. Vi ska sätta oss ner och titta på video av utvisningarna, säger en missnöjd Rönnberg.

ANNONS

Men ni har ju pratat om att inte ge motståndet chansen med billiga utvisningar?

– Så är det. De vill vi inte ta. Det var Linköpings väg in i matchen. Annars tror jag att vi nött ner dem, säger tränaren.

Det blir en ledig söndag, men vad tror ni händer fram till nästa match – som inte är förrän på fredag mot Luleå hemma?

– Jadu, om du känner oss rätt – vad tror du att vi gör, undrar Roger Rönnberg.

Toktränar?

– Exakt.

Det har varit en hel del matcher på slutet för Frölunda – och då blir allt som oftast själva träningen lidande.

– Vi har inte kunnat träna ordentligt. Det har varit många matcher, mycket resande. Vi tror det blir bra att träna, så vi får ännu bättre tryck i kropparna och benen inför helgens matcher, säger Rönnberg.

Blir det ökad träningsdos i veckan – med tre-fyra pass om dagen?

– Vi ska sitta med det på bussen på vägen hem, så vi får se. Men det blir hårdkörning i veckan – det blir det absolut!

På den träningen kommer Filip Westerlund och Rasmus Dahlin att vara med – och just de juniorbackarna är orsaken till att Oscar Engsund lämnat Frölunda.

ANNONS

– De har överraskat oss lite grann, med att vara så tidigt utvecklade och så redo att spela många minuter redan i år, analyserar Rönnberg.

Han passar även på att lyckönska Engsund i Luleå.

– Vi får tacka Oscar. Det har varit en kanonkille att jobba med. Han är beredd att träna hårt för att komma vidare i sin karriär, men vi behöver följa vår linje – att utveckla våra egna. Jag känner att vi har ett gäng egna backar, inte bara Filip och Rasmus utan även utlånade Kristoffer Gunnarsson och Johannes Johannesen. Vi måste kunna ge dem istid, inte bara nu utan även i framtiden – så att vi lyfter dem. Då är det svårt att hitta en väg för Oscar hos oss, förklarar Rönnberg.

ANNONS