Rögles Jacob Peterson om att välja bort Frölunda

Jacob Peterson vände hem – men inte till Göteborg.
När klubbvalet gjordes, då nobbades Frölunda.
– Det kändes verkligen som det bästa alternativet, säger han om sitt beslut.

ANNONS

Det är en munter Jacob Peterson som kliver av isen i Ängelholm under tisdagskvällen. Centern har precis spelat sin första försäsongsmatch för sin nya klubb Rögle och på köpet fått slå sin gamla klubb Frölunda.

– Det var kul! Det blev 1-0, men det var roligt att spela, säger han glatt.

Hur är det att vara tillbaka igen?

– Det är jättekul att spela, det är kul att vara tillbaka på svensk is och det var en rolig match. Så nu är det bara att bygga vidare på det.

Att Jacob Peterson skulle vara tillbaka på svensk is vid det här laget var dock inget någon trodde i mitten av maj. Inte ens han själv.

ANNONS

För Nya Lidköpingstidningen slog 25-åringen nämligen fast att det skulle bli ett år till i USA, där han har tillhört San José Sharks organisation de två senaste säsongerna.

Två månader senare var han klar för Rögle.

– Det är ju så att man aldrig vet vad som händer. Vi bollade lite fram och tillbaka och kom till slut fram till att Sverige var det bästa alternativet. Då kändes Rögle som ett väldigt bra alternativ, så det känns jätteskönt, svarar han.

Det lät dock som att du inte såg någon chans att det skulle bli spel i SHL?

– Det är ju lite fram och tillbaka i hockey, man vet ju aldrig riktigt när man inte har kontrakt. Man kollar alla olika alternativ, men det sköter agenten. Jag pratar bara med dem mest och så får man hitta det bästa alternativet helt enkelt. Nu blev det Sverige och det kändes verkligen som det bästa alternativet.

Jacob Peterson om Frölunda

Mitt i Jacob Petersons klubbkarusell var det många med Frölundasympatier som kände en besvikelse över utfallet. GP hade tidigare rapporterat om att sportchef Fredrik Sjöström och assisterande sportchef Andreas West hade träffat Peterson i USA.

Men efter att Peterson slagit fast att han skulle bli kvar i USA valde Frölunda att förlänga kontraktet med veterancentern Mikael Ruohomaa – vilket i sin tur ledde till att man hade en full center-uppsättning när Peterson väl hade ändrat sig.

ANNONS

Tränare Roger Rönnberg har i en intervju med GP berättat om hur han känner kring att Peterson, och Andreas Johnson innan honom, har valt bort Frölunda när de vänt hem från Nordamerika.

– Det är klart det är en besvikelse. Vi ville absolut ta hem dem, sa Rönnberg.

När Jacob Peterson får frågan om hur han såg på en återkomst till Frölunda är han relativt fåordig.

– Agenten sköter de bitarna och jag är med och bollar lite. Men vi kände att Rögle var det bästa alternativet i Sverige, det är det jag kan säga. Agenten sköter resten.

Många, bland annat Roger Rönnberg, hoppades på att Jacob Peterson skulle återvända till Frölunda igen.
Många, bland annat Roger Rönnberg, hoppades på att Jacob Peterson skulle återvända till Frölunda igen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Peterson: ”Rögle det bästa alternativet”

Innan Peterson lämnade Sverige för det nordamerikanska äventyret spelade han en säsong i Färjestad och har numer en lägenhet i Karlstad.

Han vill dock inte gå in på huruvida Färjestad, som han också kopplades ihop med under sommaren, låg honom närmre till hands än Frölunda.

– Inget lag var närmre än något annat på det sättet. Jag kollade på olika alternativ och kom fram till att Rögle var det bästa alternativet.

Hur tänker du kring framtiden, siktar du på Nordamerika igen?

– Det gör man aldrig, jag vill bara utvecklas och bli en bättre hockeyspelare. Sen får man se vad som händer efter det. Men nu ligger fokus på att utvecklas och bli en bättre hockeyspelare.

ANNONS

LÄS MER:Sista dansen med Roger Rönnberg: ”Har känt en jäkla press”

LÄS MER:Roger Rönnberg plockade målvakten – i sudden death

LÄS MER:Frölunda svar om Fredrik Sjöströms framtid

ANNONS