Rönnberg irriterad efter Frölundas förlust mot Rögle

Frölunda skulle vunnit andra raka matchen – men slarvade bort det mot Rögle.
Så löd i alla fall tränare Roger Rönnbergs analys efter 4-3-förlusten i Ängelholm.
– Jag är rätt så irriterad, säger han.

ANNONS
|

Efter premiärsegern, den solklara, mot Leksands IF kom Roger Rönnberg ut och var enligt egen utsago glad som en speleman.

En match senare var det annat ljud i skällan, av förklarliga skäl.

Frölunda hade under tisdagen en offensivt bra match borta mot Rögle, men bjöd också på ett defensivt magplask.

Av de fyra mål som Rögle gjorde menar Roger Rönnberg att tre kan sättas upp på Frölundas egna konto.

– Det känns som att vi har det här i egna händer, men vi ger bort den här matchen, säger han och tar ny sats:

ANNONS

– Vi låter Rögle göra tre mål på våra misstag. Ett i boxplay där vi släpper igenom ett pass rakt genom boxen, som vi inte ska göra. Vi har första målet och fjärde målet som är såna som vi nästan skapar till Rögle.

Han får medhåll av lagkapten Max Friberg som inte heller är helt nöjd med hur Frölunda spelade, framför allt framför Lasse Johansson.

– Det är just i kampen framför mål som Rögle är hetare än vad vi är. I första matchen (mot Leksand) tyckte jag vi gjorde ett kanonjobb framför Lasse och såg till så att det var rent och snyggt framför honom. Det är aldrig bra när motståndarna får göra två, tre mål där.

Rönnberg om slarvet: ”Kan vara bra”

Rögle tog ledningen två gånger. Först 21 sekunder in i matchen och sen genom två raka i den andra perioden.

Båda gångerna kom Frölunda tillbaka, men så ramlade Arttu Ruotsalainen in i Lasse Johansson under ett hemjobb och lämnade därmed ett stort hål som Rögles Linus Sandin kunde skicka in den avgörande pucken i.

– Det är lite trist, för om man gör tre mål på bortaplan så både brukar man och ska man vinna en hockeymatch tycker jag, säger Rönnberg.

ANNONS

Han lyfter, mitt i besvikelsen, samtidigt hans lags prestation framåt som något positivt.

– Offensivt är jag nöjd, vi har fyra kedjor som pumpar på och spelar en intensiv hockey. Jag tycker vi är nära att få ”stämmet” i matchen. Men vi bommar i några få situationer och blir straffade för det och det tror jag långsiktigt kan vara bra.

Rönnberg utvecklar sitt resonemang:

– Så här tajt är den här ligan, det går inte att missa som vi gör och tro att man kommer undan med det. Man blir synad av skickliga motståndarlag.

Roger Rönnberg vill inte rikta fokus mot domarna, han är less på att de svartvitrandiga hamnar i fokus.
Roger Rönnberg vill inte rikta fokus mot domarna, han är less på att de svartvitrandiga hamnar i fokus. Bild: PETTER ARVIDSON

Rönnberg om domarfrågan: ”Jag är less”

Roger Rönnberg konstaterar även att alla Frölundas mål gjordes i spel fem mot fem. Men när han får frågan om han är missnöjd med domarnas bedömning, bland annat när det gäller hakningar och spelförstörande moment vill han inte rikta fokus åt det hållet.

– Du frågar mig nu, när vi har spelat i 60 minuter utan att få en utvisning , om jag är nöjd med domarnas insats mot spelförstörande moment. Det är en väldigt lätt fälla att gå i att tycka att det är jag inte.

Kan du utveckla?

– Nej, men det är inte mitt jobb och jag är less på att man domarna hamnar i fokus. Det är hockeyn som ska hamna i fokus. Vill ni ta något med domarna, ta det med domarchefen, de har telefoner och ni har deras nummer. Prata med dem, jag vill prata om mina spelare.

ANNONS

Rönnberg konstaterar dock att han tycker Frölunda ”borde få spela” några minuter i powerplay, men återkommer dock till det faktum att hans lags största fiende i Ängelholm var just hans lag.

– Vi slarvar bort det här med vårat försvarsspel, då känns det som en dålig ursäkt att prata om domaren.

LÄS MER:Frölunda fastnade i trafiken efter krock: ”Jättedålig utsäkt”

LÄS MER:Följ Frölunda HC – GP ger er de senaste nyheterna

ANNONS