Rysk ishockeytalang död – 16 år gammal

Den ryske hockeytalangen Valentin Rodionov förlorade medvetandet i en match för en vecka sedan. Nu meddelar klubben att hans liv inte gick att rädda. 16-åringen sörjs nu bland annat av sin svenske klubbkamrat Anton Wedin.
– Det är ju fruktansvärt, säger Wedin till Sportbladet.

ANNONS

16-årige Valentin Rodionov spelade för Dynamo Moskvas juniorlag när han den 21 november förlorade medvetandet i en match i Moskva i den högsta ryska juniorligan. Rodinov fördes direkt till sjukhus men sex dagar senare kommer beskedet att 16-åringens liv inte gick att rädda.

"Dynamo Moskva uttrycker sina uppriktiga kondoleanser till Valentins familj och vänner. Detta är en stor tragedi för hela Dynamo-hockeyn. Vi sörjer tillsammans med dig”, skrev klubben på sin hemsida på lördagen.

I Dynamo Moskva finns svenske Anton Wedin. Han är berörd av den tragiska händelsen.

– Väldigt tragiskt och hemskt. En sådan ung kille, man undrar vad som kan ha hänt, och det är ju fruktansvärt för hans familj, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Rodionov hade spelat matcher för ryska ungdomslandslag och U17-landslagets förbundskapten Igor Efimov säger till Russia Today att 16-åringen genomgick och klarade en läkarundersökning inför ett läger så sent som i början av november.

– Det här är en fruktansvärd tragedi. Som alla andra klarade han läkarundersökningen. Han var en frisk, stark kille, och glad kille – full av styrka och energi. Han var en av våra nyckelspelare. Han var en gyllene person.

På söndagen inleddes samtliga matcher i de professionella ryska hockeyligorna med en tyst minut för Valentin Rodionov.

ANNONS