Sanni Hakala opererad efter otäcka smällen: ”Lång rehabilitering väntar”

Det var i fredags som HV71:s lagkapten Sanni Hakala skadade sig allvarligt. Under lördagen opererades hon efter nackskadan och nu kommer klubben med ett besked.
”En lång tids rehabilitering väntar”, skriver klubben.

ANNONS
|

Sanni Hakala dundrade in i ena stolpen i mötet med Djurgården. Lagkaptenen blev därefter liggandes på isen under en längre stund och kunde inte ta sig av isen. Istället bars hon ut på bår och matchen pausades och det är fortsatt oklart när den spelas klart.

Därefter väntade många på besked.

Under lördagen bekräftade lagets assisterande tränare, Peter Hammarström för Jönköpings-Posten att Sanni Hakala inte hade någon känsel i benen.

– Tyvärr verkade hon inte ha någon känsel från midjan och nedåt. Men vi vet egentligen inte någonting mer än att hon är förd till Ryhov (sjukhus i Jönköping). Där kommer de säkerligen att jobba med henne under hela natten. Hon kommer att röntgas omgående för att se vad som har hänt.

ANNONS

Under söndagen kom en ny uppdatering.

Nu från HV71 själva.

Där klubben skriver att Sanni Hakala flyttades till Universitetssjukhuset i Linköping och opererades under lördagen för de skador hon fick på nacken. Där ska operationen ha gått väl.

”En lång tids rehabilitering väntar för Sanni, något som hon nu behöver fokusera på i lugn och ro”, skriver klubben.

LÄS MER:Matchen avbruten efter otäck skada: "Hon andas"

LÄS MER:Sanni Hakala skadad allvarligt – ingen känsel i benen

ANNONS