Sanni Hakala skadad allvarligt – ingen känsel i benen

HV71:s Sanni Hakala skadade sig allvarligt när hon kraschade in i ena stolpen. Jönköpings-Posten rapporterar att den finska stjärnan inte hade någon känsel från midjan och neråt.
– Vi tryckte hårt på hennes ben flera gånger och hon reagerade inte, säger en sjukvårdare till tidningen, uppgifter som även assisterande tränaren bekräftar.

ANNONS
|

En otäck olycka ägde rum i början fredagens SDHL-möte mellan HV71 och Djurgården. Jönköpingslagets kapen Sanni Hakala for, av bilderna att döma, in i ena stolpen med huvudet och blev liggandes länge.

Sanni Hakala kunde inte lämna för egen maskin utan fick, efter några minuter, bäras av på bår. Senare under kvällen kom oroväckande rapporter kring den finske stjärnan.

Enligt en sjukvårdare som Jönköpings Posten har varit i kontakt med hade Sanni Hakala inte någon känsel i benen.

– Vi tryckte hårt på hennes ben flera gånger med riktigt hård styrka och hon reagerade inte.

ANNONS

HV71:s assisterande tränare Peter Hammarström bekräftade de uppgifterna för tidningen under fredagskvällen.

– Tyvärr verkade hon inte ha någon känsel från midjan och nedåt. Men vi vet egentligen inte någonting mer än att hon är förd till Ryhov (sjukhus i Jönköping). Där kommer de säkerligen att jobba med henne under hela natten. Hon kommer att röntgas omgående för att se vad som har hänt.

Tidningen skriver att HV71, under lördagsmorgonen, inte har fått någon ytterligare information kring läget med Hakala.

Oklart om matchen spelas klart

Matchen avbröts direkt efter olyckan och i skrivande stund är det högst oklart när matchen kommer återupptas – om den återupptas.

– Jag vet ärligt talat inte vad som händer nu med den här matchen. Det kommer säkert något besked från förbundet. Men som sagt, det är av underordnad betydelse, bara Hakala blir bra igen, säger Hammarström till JP.

LÄS MER:Matchen avbruten efter otäck skada: "Hon andas"

ANNONS