Bild: Bildbyrån

Spelare tacklade domare – som bröt armen

En Vita Hästen-spelare tacklade en domare så hårt att han bröt armen.
Nu stängs spelaren av till vidare, det rapporterar flera medier.

ANNONS
|

Skandalscener utspelade sig under söndagens division 3-mötet mellan Motala och Vita Hästen, där en spelare i Vita Hästen gick in för en sargduell – men i stället för att tackla en motståndare så körde han rakt in i domaren.

Domaren, som av bilderna att döma inte såg vad som var på väg att ske, föll såpass illa in i sargen att han bröt ena armen.

Nu kommer beskedet att spelaren stängs av tills vidare samtidigt som en utredning har inletts det rapporterar Expressen.

– Han är avstängd under utredning. Då har man fem dagar på sig att svara. Sen kan de ju svara snabbare. Men vi har möten generellt på måndagar och torsdagar, säger Torbjörn Holm som är ordförande i disciplinnämnden i Region Syd, till tidningen.

ANNONS

Spelarens försvar: ”Åkte i vägen”

Till Norrköpings Tidningar säger spelaren att det var en ren och skär olyckshändelse. Han menar på att det gick så fort att han inte uppfattade att det var en domare som han var på väg att tackla.

– Det är ju seriefinal och alla är taggade där ute, framför allt jag som gillar att spela fysiskt. Domaren åker i vägen, som han gjorde hela matchen. Jag var ju tvungen att sätta stopp på deras spelare och då hamnade domaren i vägen. Då fick han ta smällen fast det var ju inte meningen så klart.

Vita Hästens sportchef Jesper Samuelsson kommenterade händelsen under söndagen.

– Jag ser ju vad alla andra ser, och det ser inget bra ut. Men vi kommer prata om det nu när vi kommer tillbaka till Norrköping, sa han till Expressen.

ANNONS