Stig Salmings sorg – mamma och bror döda inom veckor

Förra året förlorade Stig Salming, 75, sin fru. Inom några veckor har han nu förlorat både bror och mamma.
– Det känns tomt, det är bara jag kvar, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Den 24 november dog hockeylegendaren Börje Salming, 71 år gammal. I tisdags begravdes han i Stockholm. Tre dagar innan dog även Börje Salmings mamma.

Börjes fyra år äldre bror Stig Salming, 75, berättar för Sportbladet att Karin Salming, 95, dog på sjukhus efter ett lårbensbrott hemma i Kiruna.

– Det var för tre veckor sedan hon ramlade och tvingades till operation, hon hämtade sig aldrig från den. Jag var där uppe och besökte henne, men åkte hem till Gävle under fredagen för begravningen av Börje. Vi trodde att hon skulle leva ett tag till, sedan fick jag beskedet att hon hade gått bort under natten. Det känns tragiskt, säger han.

ANNONS

För några veckor var Stig uppe i Kiruna och berättade för mamma Karin att hennes son gått bort i sviterna av ALS.

– Hon hade svårt att ta in saker via radio och tv, så jag fick åka upp och berätta det själv. Det var kämpigt att komma med det beskedet, hon blev jätte-, jätteledsen så klart, säger Stig Salming.

Förlorade pappan som barn

Börje och Stigs pappa Erland dog i en gruvolycka när bröderna var fyra respektive nio år gamla.

I fjol förlorade Stig också sin fru i cancer.

– Det är hemskt allt som har hänt, det är svårt att ta in och kämpigt. Det får bli en process och jag får kämpa mig igenom det, jag mår inte bättre den här veckan än vad jag gjorde förra veckan. Börje och jag borde haft tio år kvar tillsammans. Livet tar vägar som det inte borde och som går att förutse. Det känns tomt, det är bara jag kvar. Nu får jag planera begravningen av mamma i januari, säger Stig Salming till Sportbladet.

Stig Salming var precis som sin bror framgångsrik hockeyspelare. Han spelade mellan 1968 och 1981 för Brynäs och vann sex SM-guld med klubben. Han tog tre VM-medaljer med Tre Kronor och spelade tillsammans med Börje bland annat Canada Cup 1976.

ANNONS

LÄS MER:Börje Salming förd till sista vilan

LÄS MER:Bianca Salming efter begravningen: "Mest fint"

LÄS MER:Bianca Salming om sorgen: ”Svårt att prata om utan att bryta ihop”

ANNONS