Oscar Fantenberg.
Oscar Fantenberg. Bild: LUDVIG THUNMAN

Tidigare Frölundabackens fullträff i NHL

Han gjorde sin första NHL-match för Vancouver Canucks i söndags. Under natten mot onsdagen kom första målet för Frölundas tidigare guldback, Oscar Fantenberg.

ANNONS
|

Oscar Fantenberg fick en blytung start på hösten när den tidigare Frölundabacken, som bland annat tagit SM-guld med klubben, ådrog sig en hjärnskakning under försäsongen i sin nya NHL-klubb Vancouver Canucks.

LÄS MER:Efter hjärnskakningen – tidigare Frölundabacken tillbaka i NHL

28-åringen har trots allt repat sig, men fick inleda sin comeback i AHL. När Canucks mötte Edmonton Oilers i söndags fick Fantenberg ändå förtroendet i NHL-laget för första gången sedan ankomsten i grundserien – och redan i sin andra match kom första fullträffen.

Det var i Vancouvers hemmamatch mot Ottawa Senators som Fanteberg, som för övrigt har tatuerat in sig själv med SM-bucklan i Frölundatröjan på armen, slog till. Ställningen var 4–2 till Canucks och lite mindre än hälften hade gått av den tredje perioden när backpjäsen följde med upp i ett anfall. När pucken spelades upp till honom på blålinjen nöp Fantenberg till direkt och slagskottet letade sig, om än lite fladdrande, in vid bortre krysset via målramen.

ANNONS

LÄS MER:För Fantenberg är Frölunda för evigt

Målet som innebar 5–2 spikade slutresultatet och var Fantenbergs femte NHL-mål. De fyra tidigare kom i Los Angeles Kings.

I Vancouvers seger gjorde även den svenske stjärnspelaren Elias Pettersson sitt tolfte mål för säsongen.

ANNONS