Tommy Salo avslutade spelarkarriären 2007, och därefter har han bland annat varit sportchef för Leksand.
Tommy Salo avslutade spelarkarriären 2007, och därefter har han bland annat varit sportchef för Leksand. Bild: PETER KRÜGER

Tommy Salo döms i hovrätten till två månaders fängelse

Den tidigare hockeymålvakten Tommy Salo dömdes i januari till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Nu har domen fastställts av hovrätten, som går på tingsrättens linje. Det skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var i augusti 2020 som Tommy Salo krockade in i mitträcket på en motorväg, och senare hittades av polisen. Hans promillehalt uppmättes då till 3,06 vilket är högt över gränsen för grovt rattfylleri. Gränsen går vid 1,0 promille alkohol.

Han erkände i förhör och trädde senare fram på sin Facebooksida.

LÄS MER:Tommy Salo träder fram – körde grovt rattfull på motorväg

”Det som hände mig 11 Aug. Var droppen för mig! Det blir ingen mer alkohol för min del!! Nu vet ALLA det!

Jag kan skylla på allt möjligt.. men det tänker jag inte göra.

Det finns inga ursäkter för vad jag gjorde! Ta hand om er”, skrev Tommy Salo.

ANNONS

LÄS MER:Tommy Salo döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri

Avslutade karriären i Frölunda

I januari i år dömdes Tommy Salo i tingsrätt till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Men han överklagade och yrkade att hovrätten skulle bestämma påföljden till villkorlig dom och samhällstjänst. Nu skriver Aftonbladet att hovrätten har fastställt tingsrättens dom till två månaders fängelse.

Tommy Salo avslutade spelarkarriären 2007, efter två säsonger i Frölunda. Tidigare hade han spelat i NHL-klubbar som New York Islanders och Edmonton Oilers. Han gjorde totalt 526 matcher i NHL och 153 matcher i Sveriges högsta serie, som då gick under namnet Elitserien. Han var även målvakt i Tre Kronor, där han vunnit både OS-guld och VM-guld.

Efter karriären har den nu 50 år gamle Tommy Salo varit tränare i flera klubbar i HockeyAllsvenskan, division ett och division två. Han var även sportchef i Leksand under många år. Det senaste hockeyuppdraget var som huvudtränare för Hedemora SK i division 2.

ANNONS