Frölundas Michelle Karvinen. Arkivbild.
Frölundas Michelle Karvinen. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tredje raka förlusten för Frölunda i SDHL

Frölunda har haft det tufft med förluster och en skadad lagkapten. Trots en smakstart mot Linköping kom tredje raka förlusten för SDHL-nykomlingen.

ANNONS
|

Frölunda fick en drömstart på sin första säsong i SDHL med fem raka segrar. Efter det har det gått tyngre. Två raka förluster och i veckan ett tufft avbräck. Lagkapten Hanna Olsson skadades i matchen mot Luleå och i onsdags kom beskedet att landslagsstjärnan missar resten av säsongen.

– Hon är vår kapten och visar vägen. Det är tufft för oss men också en chans för andra spelare att steppa upp. Vi tar en match i taget, det är lite nytt för oss att hon är borta. Det är tyvärr den tråkiga delen av hockey, säger Michelle Karvinen till TV4 play inför fredagens match mot tabelltrean Linköping HC, som gick in i matchen med tre raka segrar.

ANNONS

Trots avbräcket fick Frölunda en smakstart i Saab arena. Bortalaget satte press direkt och redan efter två minuters spel fångade Sarah-Ève Coutu-Godbout upp en bortrensning framför Linköpings mål och satte 1–0.

Tappade ledningen

I andra perioden var det ombytta roller. Linköpings kvittering till 1–1 kom redan efter 23 sekunder. Fyra minuter senare kom också hemmalagets ledningsmål. Men Frölunda skulle inte gå mållösa ur perioden. Halvvägs in i mittenakten gjorde Jennifer Carlsson sitt första mål för säsongen till 2–2. Linköping återtog dock ledningen innan andra perioden var över.

Tredje perioden blev mållös, även om Frölunda hade ett jätteläge att kvittera i powerplay med en halvminut kvar. Men Linköping vann matchen med 3–2 och Frölunda inkasserade tredje raka förlusten. Laget behåller, i alla fall tillfälligt, femteplatsen i tabellen.

– Det var väldigt små marginaler på slutet, det var nära att vi kvitterade och fick till en förlängning. Det var synd att vi inte satte sista attacken där. Det var små marginaler som gjorde att vi inte kvitterade, säger Frölunda-tränaren Erika Holst till klubbens hemsida.

LÄS MER:Hanna Olsson missar resten av säsongen – Frölunda jagar nyförvärv

LÄS MER:Efter Hanna Olssons skada – Nieminen stängs av

LÄS MER:Fem punkter om Frölundas satsning på damer

ANNONS