Utredningen efter Lokomotiv-olyckan nedlagd

2011 kraschade ett flygplan med KHL-klubben Yaroslav Lokomotiv. 44 personer omkom och nu lägger ryska staten ned sin brottsutredning mot piloterna. – Gud kommer att straffa dem, säger Leonid Tkachenko,far till omkomne hockeystjärnan Ivan Tkachenko.

ANNONS
|

Den 7 september2011 lamslogs hockeyvärlden av en enorm tragedi. KHL-laget Yaroslav Lokomotiv skulle flyga till säsongspremiären i Minsk, men redan vid starten gick något fruktansvärt fel – flygplanet lyckades inte lyfta ordentligt, slog i en trafikfyr och kraschade vid floden Volga. Av 45 passagerare överlevde endast en.

En av de som omkom i olyckan var den svenske hockeymålvakten Stefan Liv som kom till klubben inför säsongen och inte han spela en någon grundseriematch för sin nya klubb.

Senare samma år kom utredningskommittén med sin rapport. Där konstaterade man att personalen inte haft nog med utbildning för att flyga ett Yak-42-plan och att piloterna gjort fel vid starten. En av piloterna ska ha tryckt på gasen, samtidigt som den andre bromsade.

ANNONS

Utredningen nedlagd

Efter rapporten blevYak-service Airlines vd Vadim Timofejev dömd till fem års fängelse för brott mot luftsäkerheten.

Även den ryska staten har drivit en brottsutredning mot de bägge piloterna – nu rapporterar ryskaSovsportatt utredningen är nedlagd.

"Enligt utredningen är piloterna skyldiga till kraschen, men eftersom även de omkom så läggs brottsutredningen ner", sägerAlexander Zakharin, advokat för Lokomotiv Jaroslavl, enligt sajten.

"Gud kommer att straffa dem"

Enligt ryska Yar.kp.ru kommer inte klubben eller de anhöriga att kräva att utredningen ska tas upp.Leonid Tkachenko är far till omkomne hockeystjärnan Ivan Tkachenko:

– Vi kommer ändå aldrig att få tillbaka våra barn. Men om det fanns någon skyldig till den här tragedin som lyckades fly sitt ansvar så tror jag att Gud kommer att straffa dem, säger han till sajten.

ANNONS