William Nylander uppges skriva kontrakt värt nästan en miljard

William Nylander ser ut att stanna i Toronto Maple Leafs.
Enligt Sportbladet har den svenske stjärnan och den kanadensiska klubben kommit överens om ett kontrakt värt nästan en miljard svenska kronor.

ANNONS
|

En lång följetong har varit William Nylanders framtid i Toronto Maple Leafs. Den svenske stjärnan har sin bästa säsong i karriären och passande nog är den även hans sista på det nuvarande kontraktet.

Många har frågat sig vad Nylander, om i skrivande stund producerar i ett tempo som skulle innebära 120 poäng på 82 matcher om han fortsätter, kommer att kräva av Toronto – samt vad klubben kommer vara beredda att betala.

Nu har den frågan, av allt att döma, fått ett svar.

För under helgen kom rapporter från Nordamerika som gjorde gällande att parterna var nära att enas om ett kontrakt som kommer ge honom 11,5 miljoner dollar per säsong – i åtta säsonger. Vilket ger ett sammanlagt kontraktsvärde på 943 miljoner kronor i dagens växelkurs.

ANNONS

Uppgifter: Parterna är överens

Nu rapporterar Sportbladet att bläck har mött papper. William Nylander och Toronto Maple Leafs ska vara överens om monterkontraktet som i sådana fall gör honom till klubbens näst bäst betalda spelare, endast Auston Matthews (13,25 miljoner dollar) tjänar mer per säsong.

Kontraktet skulle även placera honom på en femteplats, tillsammans med Erik Karlsson, när det kommer lön per säsong.

LÄS MER:Svenskarna dominerade i nattens NHL

LÄS MER:Bedard tvingades bryta när Chicago förlorade

LÄS MER:Här är Göteborgs 50 hetaste idrottare 2023

ANNONS