Michael Jordan. Arkivbild.
Michael Jordan. Arkivbild. Bild: Chuck Burton/AP/TT

Jordan-pris till NBA:s mest värdefulle spelare

ANNONS
|

Den amerikanska basketligan NBA har fräschat upp de priser som i slutet av varje säsong delas ut till ligans bästa spelare. Priserna är numera döpta efter legendariska NBA-profiler och själva statyetterna föreställer de olika spelarna i guld.

Utmärkelsen ligans mest värdefulla spelare (MVP) har fått namn efter en av sportens största – Michael Jordan.

"Vår nya samling troféer hyllar några av de största spelarna i NBA:s historia som har gjort störst avtryck", säger NBA-kommissionären Adam Silver enligt nba.com.

"När vi hyllar ligans bästa prestationer varje säsong hyllar vi också legendarerna som förkroppsligar dessa prestigefyllda utmärkelser", fortsätter han.

Fem ytterligare priser förutom Jordan-priset delas ut, även de är döpta efter NBA-stjärnor. Det nyinstiftade Jerry West-priset går till den spelare som utmärkt sig genom att konsekvent kunna avgöra en match när mycket står på spel.

ANNONS

Hakeem Olajuwon-priset går till bästa försvarare, priset i Wilt Chamberlaines namn till årets bästa rookie, John Havlicek-trofén får den som utsetts till bästa avbytare och priset till den som utvecklats mest får George Mikan-priset.

NBA-priset i Michael Jordans ära. Arkivbild.
NBA-priset i Michael Jordans ära. Arkivbild. Bild: Andrew Kenney/AP/TT
ANNONS