Rosa Kafaji var i högsta grad inblandad när Arsenal räddade 2–2 hemma mot Manchester City i ligapremiären. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kafaji inblandad när Arsenal undvek ny plump

Kritiken mot Jonas Eidevall lär fortsätta efter Arsenals ligapremiär. Men den stora plumpen uteblev – mycket tack vare Rosa Kafaji.
21-åringen låg bakom 2–2-målet mot Manchester City i engelska Super League.

Eidevall möblerade om i princip hela sitt anfall jämfört med den elva som startade i den oväntade 0–1-förlusten borta mot Häcken i fotbollens Champions League-kval tidigare i veckan.

Stina Blackstenius, Frida Maanum och Caitlin Foord fick alla chansen i söndagens ligapremiär på Emirates Stadium och det bar frukt redan innan klockan nått åtta minuter.

Effektivt City

Foord stormade fram till höger och skickade in bollen snett inåt bakåt i straffområdet. Blackstenius fick en fot på den, vilket blev en perfekt passning till Maanum som dundrade upp 1–0 i nättaket.

Arsenal dominerade stort i den första halvleken. Därför kom 1–1-målet oväntat.

En rörig situation vid kanten av Arsenals straffområde slutade med att Vivianne Miedema – ny i Manchester City från just Arsenal – fick tag i bollen och sköt via en hemmaförsvarare och i mål.

Historien upprepade sig efter paus. Arsenal pressade City, men det var gästerna som visade effektivitet.

Ett till synes ofarligt inlägg mot Arsenals straffområde nickades undan i den 58:e minuten, men inte bättre än att den landade hos Jess Park. 22-åringen lät bollen studsa en gång, drog till och fick en drömträff – 2–1 till Manchester City via ribban.

Kafaji-assist via stolpen

Jonas Eidevall har varit kritiserad ända sedan Arsenal missade Champions League i fjol, och en förlust i seriepremiären hade inte stärkt hans aktier.

Men några smarta byten – in med bland andra svenska nyförvärvet Rosa Kafaji och engelska anfallaren Beth Mead – räddade eftermiddagen.

Kafaji fick bollen i djupet och avslutade fräckt på insidan av City-målvakten Ayaka Yamashita. Skottet gick i insidan av stolpen men på returen höll sig Mead framme och tryckte in 2–2.