Kajsa Bergqvist om sorgen efter pappans bortgång

Höjdhoppslegendaren, Kajsa Bergqvist, 44, blir ny förbundskapten för friidrottslandslaget. Något som hennes pappa, Gunnar, aldrig fick uppleva då han gick bort för två veckor sedan.
– Det känns sorgligt att jag inte kunde berätta det för honom, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Hon är en av svensk friidrotts största stjärnor genom tiderna. På meritlistan finns bland annat tre VM-guld, två EM-guld och ett OS-brons. Den aktiva karriären avslutade Kajsa Bergqvist 2008 men har haft ett öga på friidrotten trots det.

Först genom rollen som expert för SVT under många år.

Nu kommer hon dock ha ett ännu närmare öga på friidrotten i framtiden.

LÄS MER:Joel Lundqvist om framtiden, oron för Henrik och kritiken

För nu är hon klar som ny förbundskapten för friidrottslandslaget.

– Det här är det finaste jobbet man kan ha inom svensk friidrott och jag känner mig superredo och laddad att ta över efter Karin Torneklint, sa Bergqvist efter att det blivit klart att hon fått uppdraget.

ANNONS

LÄS MER:Hockeyprofilernas markering efter misstänkta sexualbrotten

Trots det nya uppdraget och glädjen över uppdraget så sörjer Kajsa Bergqvist. För under processen med att bli ny förbundskapten var pappa, Gunnar, återigen ett stort stöd för henne.

LÄS MER:Lotta Ökvist om turbulenta starten i Göteborg och pojkvännens stöd under karriären

”Känns sorgligt att jag inte kunde berätta det för honom”

Som han har varit under hela karriären.

Men för två veckor sedan gick han bort.

– Pappa har varit en av mina bästa vänner och en viktig rådgivare. Han har varit ett stöd åt mig under hela livet. Han var jätteengagerad i just den här processen. Det känns sorgligt att jag inte kunde berätta det för honom, att jag fick jobbet, säger Kajsa Bergqvist till Expressen och fortsätter:

– Det har varit skitjobbigt. Den här processen (att ta över som förbundskapten) har pågått parallellt. Jag kände att jag inte var den bästa på att göra intervjuer i dag, men de har haft en förståelse för det. Min pappa var själv friidrottare. Han tränade mig, var ordförande i klubben och hade även uppdrag i förbundet. Han var superengagerad i hela mitt liv. Pappa var ett stort föredöme.

ANNONS