Bordtennisspelaren Truls Möregårdh under torsdagens pressträff.
Bordtennisspelaren Truls Möregårdh under torsdagens pressträff. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kan ställas mot världsettan – "Maximalt oflyt"

Lottningen var rena kantbollen emot för Truls Möregårdh och Anton Källberg i OS-bordtennisen.
Överlever de första omgången väntar tuffast möjliga motstånd.
– Maximalt oflyt, säger Möregårdh inför det eventuella mötet med världsettan Wang Chuqin.

ANNONS
|

Det är han som möter upp på andra sidan bordet om Möregårdh klarar av Cedric Nuytink i inledningsmatchen.

Regerande världsmästaren Wang står i en klass för sig – han har inte förlorat en match hittills i år. Möregårdhs facit mot kinesen är dessutom dystert.

– Jag har bara tagit fyra set på åtta matcher mot honom. Det är en motståndare som passar mig illa. Var det någon jag inte ville gå mot var det han, säger Möregårdh.

Källberg inleder mot kongolesen Saheed Idowu. En match han bör vinna. Félix Lebruen blir en helt annan femma. Fransmannen – och det stora hemmahoppet – är seedad trea i turneringen.

ANNONS

"Ingen omöjlig uppgift"

– Jag ser det som en väldigt rolig och intressant match. Det är klart att det är tufft men han får ta på sig favoritskapet. Vi har mötts tidigare och jag har varit med i matcherna. Det är ingen omöjlig uppgift, men det är en omgång först som måste vinnas.

Stina Källberg möter indiskan Sreeja Akula i damsingeln. Linda Bergström inleder mot en kvalspelare men får, om hon går vidare, plocka fram sitt allra bästa spel för att OS inte ska vara över i singelspelet.

Toppseedade kinesiskan Chen Meng väntar.

I lagtävlingen börjar svenskorna mot Hongkong.

– Vi är så klart underdogs, men jag tror att vi har en bra chans att vinna, säger Bergström.

Kina först i en final

I herrarnas lagtävling ser vägen framåt lättare ut på förhand. Sverige börjar mot Danmark. Först i en eventuell final kan svenskarna ställas mot favoriten Kina.

Kristian Karlsson spelar med Christina Källberg i mixeddubbel. Paret fick en okej lottning. Svenskarna inleder mot Jorge Campos och Daniela Fonseca Carrazana från Kuba och ställs vid seger sannolikt mot duktiga japanska dubbelparet Tomokazo Harimoto och Hina Hayata.

OS-bordtennisen startar på lördag.

Anton Källberg.
Anton Källberg. Bild: Jonas Ekströmer/TT
ANNONS