Harry Kane jublar efter 1-0-målet mot Finland.
Harry Kane jublar efter 1-0-målet mot Finland. Bild: Mike Egerton/AP/TT

Kane fixade segern för England i sorgband

Harry Kane hyllades redan inför sin 100:e landskamp för England.
Anfallaren tackade sedan Wembley-publiken genom att göra båda målen i 2–0-segern mot Finland.

|

Kane landslagsdebuterade 2015 och blev på tisdagskvällen den blott tionde spelaren i historien att nå milstolpen 100 landskamper för England.

Det uppmärksammades när lagen kom ut på planen inför Nations League-mötet mot Finland, som lyckades hålla 0–0 en bit in i andra halvlek.

Då slog Kane till – två gånger. I 57:e minuten dunkade han in 1–0 högt och i 76:e avslutade han kyligt ett rappt och vackert engelskt anfall.

England spelade matchen i sorgband, bland annat för att hedra minnet av Sven-Göran Eriksson. "Svennis" – förbundskapten för England 2001–2006 – är en av flera fotbollsprofiler som har gått bort nyligen. Nu hyllades svensken och Craig Shakespeare, Kevin Campbell och Tommy Banks med en lång applåd inför matchen, samtidigt som bilder på kvartetten visades upp på storbildsskärmen.

Efter två matcher har England, precis som sin nästa motståndare Grekland, maximala sex poäng i grupp 2 i Nations Leagues B-division.