Den svenska startelvan bar tröjor med texten 'Vi är med dig Marika' inför tisdagens match.
Den svenska startelvan bar tröjor med texten "Vi är med dig Marika" inför tisdagens match. Bild: Claudio Bresciani/TT

Känslosamt möte efter segern: "Det var otroligt"

Sveriges seger i EM-kvalet var viktig.
Mötet med Marika Domanski Lyfors efter slutsignalen var viktigare.
– Att få se henne glad vid sidlinjen betydde mer än segern i sig, säger Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö om att återse den cancersjuka landslagschefen.

ANNONS

EM-kvalsamlingen var den första efter beskedet att Marika Domanski Lyfors drabbats av en elakartad hjärntumör, som är omöjlig att operera bort.

Under måndagens 1–0-seger hemma mot Irland fanns landslagschefen på läktaren på Friends arena, och efter matchen blev det ett känslosamt möte med spelarna nere på planen.

– Det var otroligt. Jag var så glad att man såg henne där när man gick av planen. Det betyder mycket för oss att dela den här glädjen med henne, säger Fridolina Rolfö.

Marika Domanski Lyfors har varit landslagschef sedan 2008. Hon var också förbundskapten för damlandslaget 1995–2005 och förde Sverige till EM-silver 2001 och VM-silver 2003.

ANNONS

Inför matchen bar det svenska laget tröjor med texten "Vi är med dig Marika" och flera av spelarna har berättat hur mycket Domanski Lyfors betyder för dem.

Det betydde därför mycket att få fira segern tillsammans, säger Rolfö.

– Vi har alla haft så mycket känslor över den här situationen som har varit. Och att få se henne glad vid sidlinjen betydde nästan mer än segern i sig.

ANNONS