Travis Kelce kramar om sin bror efter en av Kansas Citys segrar under fjolårssäsongen. I bakgrunden står flickvännen, en av världens största artister, Taylor Swift. Arkivbild.
Travis Kelce kramar om sin bror efter en av Kansas Citys segrar under fjolårssäsongen. I bakgrunden står flickvännen, en av världens största artister, Taylor Swift. Arkivbild. Bild: Nick Wass/AP/TT

Kelce byter Swift-hysteri mot historisk titeljakt

Semestertider kan vara slitsamma.
I alla fall om man är ihop med en av världens största artister.
För Travis Kelce är veckans NFL-start en lugn oas jämfört med de senaste månaderna.

ANNONS

Det skapades en mindre hysteri när Travis Kelce och Taylor Swift började dejta förra året. Och när en av musikvärldens största stjärnor sedan dök upp på läktaren på Kelces matcher blev plötsligt NFL det hetaste heta inte bara bland dem som älskar amerikansk fotboll.

För Kelce har det också inneburit ett helt nytt liv – och en försäsong som inte direkt handlat om vila och återhämtning efter segern i Super Bowl, Kansas Citys tredje på fem år, i februari.

Dök upp på scenen

34-åringen har flugit hit och dit över jordklotet för att göra Taylor Swift sällskap på hennes pågående världsturné "Eras tour". I London dök han till och med upp på scenen för en mellanakt där han iklädd smoking och hög hatt lyfte upp Swift i sina armar.

ANNONS

– Mitt enda mål var att inte sabba något. Jag ville bara inte tappa henne när jag bar upp henne på scenen, berättar Kelce i podcasten "Rich Eisen Show".

Han har också gästat den ena tv-soffan efter den andra, sålt rättigheterna till podcasten "New Heights", som han gör tillsammans med brodern Jason, till Amazon för över en miljard kronor och mitt i allt det tagit sig tid att köpa en galopphäst – med det passande namnet "Swift Delivery".

Natten till fredag drar NFL-säsongen i gång – Kansas City inleder mot Baltimore – och det låter på Travis Kelce som att det faktiskt är skönt att "semestern" är över.

– Jag älskar verkligen amerikansk fotboll, och hur det tar mig bort från det övriga livet, säger Kelce till AP inför säsongsstarten.

– Jag mår så bra av att få kliva in här och slipa på mitt hantverk, som att försöka förstå en ny spelstrategi och försöka fullända den. Det ger mig mening.

Jagar historisk seger

Han har stora förväntningar på den kommande säsongen, och drömmer om att Kansas City ska bli det första laget i historien att vinna Super Bowl tre år i rad.

Och än så länge har Kelce, som spelar tight end, inga planer på att lägga av. Kroppen verkar hålla ett tag till, säger amerikanen, som fyller 35 om några veckor.

ANNONS

– Jag är lyckligt lottad som har kunnat spela så många matcher. Det är därför jag verkligen njuter av det här varje dag, även om det bara är träning. För alla har inte haft samma tur som jag.

Fakta: NFL-lag med två raka titlar

Åtta lag har lyckats vinna Super Bowl två år i rad:

Green Bay Packers: 1967 och 1968.

Miami Dolphins: 1973 och 1974.

Pittsburgh Steelers: 1975 och 1976 samt 1979 och 1980.

San Francisco 49ers: 1989 och 1990.

Dallas Cowboys: 1993 och 1994.

Denver Broncos: 1998 och 1999.

New England Patriots: 2004 och 2005.

Kansas City Chiefs: 2023 och 2024.

ANNONS