Kenny Bräck heter egentligen Cenny Bräck

Kenny Bräck blev historisk som förste svensk att vinna Indy 500. Nu berättar han att han dock inte heter Kenny Bräck. Utan Cenny Bräck.
– Jag har ju kreditkort och har till och med haft körkort med K, men numera är det svårare för allt ska ju gå via internet och varje liten punkt och tecken ska stämma överens, säger han i Sportbladets podcast Plattan i mattan.

ANNONS
|

Kenny Bräck har skrivit in sig i historieböckerna som förste svensk att vinna Indy 500, en bedrift han lyckades med 1999.

Lika känd är han kanske för många för den svåra olycka han råkade ut för 2003 då han kraschade i hög hastighet under en tävling och tvingades till lång rehabilitering.

Nu berättar den nu 57-årige värmlänningen något nytt om sig själv, nämligen att han egentligen inte heter Kenny Bräck. Hans namn är egentligen Cenny Bräck.

– Det har varit ett rent helvete hela livet, för det är ju ingen som fattar Cenny, säger han i Sportbladets podcast Plattan i mattan.

ANNONS

Heter fortfarande Cenny

Han berättar i podden att namnet från början uttalades med s-ljud men att han sedan började uttala det med k. Officiellt har han dock inte bytt från Cenny till Kenny.

– Jag har ju kreditkort och har till och med haft körkort med K, men numera är det svårare för allt ska ju gå via internet och varje liten punkt och tecken ska stämma överens, säger han.

Hur det kommer sig att han fick namnet Cenny från början vet han inte.

– Det var väl något med namnen på 60-talet som var ovanliga på något vänster, säger han.

I fjol fick Kenny, eller Cenny, sällskap som svensk segrare i Indy 500, när Marcus Ericsson vann den prestigefyllda tävlingen i USA.

LÄS MER:Marcus Ericsson och Iris Tritsaris Jondahl har förlovat sig

LÄS MER:Ericsson trea – upp i ledning i Indycar

LÄS MER:Ericssons premiärsuccé: "Det var vår dag"

ANNONS