Khaddi Sagnia missar EM i Rom

Under måndagen meddelade Thobias Montler att han missar EM i Rom på grund av en skada. Nu kommer nästa längdhoppssmäll: även Khaddi Sagnia missar mästerskapet.
”Jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa”, säger hon i ett uttalande.

ANNONS
|

På fredag inleds friidrotts-EM i Rom och Sverige kommer med en stor trupp till mästerskapet. Men igår meddelades att längdhoppsstjärnan Thobias Montler tvingas stå över på grund av skada och nu kommer beskedet att även Khaddi Sagnia missar EM.

Till friidrottsförbundets hemsida säger längdhopparen från Göteborg:

– Jag är inte i så bra form som jag skulle vilja och jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa. Jag skulle bara göra mig själv besviken om jag inte kan leva upp till mina förväntningar.

Khaddi Sagnia kommer från en period av skador och nu är det ryggproblem som inte gett med sig och gjort att hon missat träning inför sommaren.

ANNONS

– Jag har lärt mig genom åren att lyssna på kroppen och känna in hur det känns. Nu kom vi fram till att det är bättre att vara kvar hemma, träna på och försöka göra så bra som möjligt på SM istället, det blir min nästa tävling. Dit är det ändå några veckor, så nu siktar vi framåt, säger 30-åringen.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist säger att beskedet kom oväntat.

– Khaddi har efter ett längre tävlingsuppehåll haft en lovande start på säsongen, så det här kom som en överraskning för mig. Hon lät positiv när hon tackade ja i förra veckan. Jättetrist för Khaddi att missa EM, men jag hoppas att hon snart är tillbaka i gott slag igen.

Även förra sommaren stördes av skada

I fjol stördes Sagnia av ett krånglande knä och det var länge osäkert om hon skulle kunna ställa upp i VM i Budapest. Till slut kom hon till VM men väl där tog hon sig inte vidare från kvalet och efter mästerskapet avslutade hon säsongen.

– Det var väldigt viktigt för mig att åka dit (till VM) och bara sätta mig in i den tuffa och pressade situationen och släppa alla tyglar och bara hoppa. Mentalt var det väldigt bra för mig att göra det. Jag visste att det var 50/50, att antingen går jag vidare till final eller inte. Det gjorde det lite enklare men jag är samtidigt en tävlingsmänniska som vill få ut det allra bästa, sa hon till GP efter VM förra sommaren.

ANNONS

EM i Rom inleds på fredag, 7 juni, och pågår till 12 juni. Khaddi Sagnia vann EM-brons inomhus 2021. Hon är ännu inte uttagen till OS i Paris som avgörs senare i sommar.

LÄS MER:Khaddi Sagnia om den mentala kampen under knäskadan

LÄS MER:Khaddi Sagnia om Instagramhatet: "Massa kvinnor som skrev"

ANNONS