Hugo Larsson lämnade Sveriges Nations League-samling efter att ha uttryckt missnöje över att inte ha fått speltid i matchen mot Azerbajdzjan. Enligt fotbollslandslaget var det en skadekänning som gjorde att mittfältaren lämnade truppen i förtid.
Hugo Larsson lämnade Sveriges Nations League-samling efter att ha uttryckt missnöje över att inte ha fått speltid i matchen mot Azerbajdzjan. Enligt fotbollslandslaget var det en skadekänning som gjorde att mittfältaren lämnade truppen i förtid. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kulusevski om Larsson: "Behöver inte tycka samma"

Två klara segrar, men allt är inte frid och fröjd i fotbollslandslaget.
Konflikten mellan förbundskapten Jon Dahl Tomasson och Hugo Larsson hänger kvar.
– Ibland blir det problem i en familj. Man behöver inte tycka samma hela tiden, säger tillfällige lagkaptenen Dejan Kulusevski.

ANNONS

I mittbacken Victor Nilsson Lindelöfs skadefrånvaro var det Kulusevski som fick bära kaptensbindeln under de två inledande Nations League-matcherna mot Azerbajdzjan och Estland.

Sverige fick en perfekt start med två segrar (3–1 respektive 3–0) men efteråt är det annat än de sex poängen som är i fokus.

Dejan Kulusevski verkar dock inte tycka att Hugo Larsson-affären är något att hetsa upp sig för.

– Jag tycker att vi löste det jättebra. Vi gick ut och fokuserade på att spela fotboll och att ha kul, det är det enda vi kan göra. Vi kan inte tänka på någonting som skrivs i media, säger Kulusevski efter söndagens 3–0-seger hemma mot Estland.

ANNONS

"Finns här om han vill prata"

Hugo Larsson var öppet besviken över att han inte fick speltid mot Azerbajdzjan – och att förbundskapten Jon Dahl Tomasson sagt offentligt att Eintracht Frankfurt-spelaren måste spela mer framåt. Larsson lämnade därefter samlingen, enligt landslaget på grund av en skadekänning.

Kulusevski har inte pratat med den 20-åriga mittfältstalangen sedan dess.

– Nej. Jag finns här om han vill prata. Men Jon bestämmer. Om han (Larsson) vill ha min hjälp så finns jag här också, men jag kommer aldrig visa varför jag är kapten genom att bestämma över någon annan. Alla här är tillräckligt mogna för att ta sina egna beslut.

Irritationen över att inte få spela har han däremot full förståelse för. Han skapade själv rubriker för fyra år sedan när han sade att han var "chockad" över att ha blivit petad från en landskamp under dåvarande förbundskaptenen Janne Andersson.

Generationsgrej

Det är lite av en generationsfråga, tror den 24-årige Tottenhamstjärnan.

– Ja, det är definitivt en ny grej. Jag ser det med alla unga spelare, att de blir otroligt förbannade när de inte får spela. Och jag förstår det, för vi lägger ner hela vårt liv på att bli så bra som möjligt. Och när man bara får sitta, det gör ont i själen.

ANNONS

Ska man inte kunna ta en petning på den här nivån?

– Det är klart man ska. Det händer oss alla. Jag satt på bänken i första matchen i Premier League med Tottenham. Det är klart att det brinner i ögonen på dig då. Men man får bara försöka vara så bra så att du aldrig kan bli satt på bänken.

Sveriges lagkapten Dejan Kulusevski under söndagens Nations League-match mot Estland.
Sveriges lagkapten Dejan Kulusevski under söndagens Nations League-match mot Estland. Bild: Fredrik Sandberg/TT
ANNONS