Robin Lehner var en mur mot Vancouver, och höll för andra gången i kvartsfinalserien nollan.
Robin Lehner var en mur mot Vancouver, och höll för andra gången i kvartsfinalserien nollan. Bild: JASON FRANSON/AP/TT

Lehner höll nollan: "Alltid lite bonus"

Vancouver täckte och sköt, men den här kvällen bet ingenting på Vegasmålvakten Robin Lehner. Med 32 räddningar höll han återigen nollan i kvartsfinalen i NHL-ishockeyn.
– Att hålla nollan är alltid lite bonus, säger Robin Lehner.

ANNONS

Vegas Robin Lehner blev den stora vinnaren i det svenska målvaktsmötet med Jacob Markström. Med 31 räddade skott gjorde Markström inte en dålig match, men Lehner var i en klass för sig.

Liksom i första matchen i kvartsfinalserien mot Vancouver höll Robin Lehner nollan.

– Vi kunde se tidigt i matchen att han var bra, han såg ut mycket som första matchen, säger Vegas tränare Peter Deboer.

"Viktigt med första"

Fyra minuter in i första perioden kom Vegas ledningsmål av Alex Tuch, och en och en halv minut senare utökades ledningen via Zach Whitecloud.

I tredje satte Mark Stone 3–0, och trots ihärdiga Vancouverförsök höll Lehner tätt.

ANNONS

– I sådana här serier är det viktigt att få första målet, att inte hamna efter och jaga. Alla gjorde ett bra jobb med att täcka skott och så vidare, säger Lehner vid presskonferensen efter matchen.

TT: Vad tror du blev avgörande för matchen, och vad betyder det för självförtroendet att hålla nollan?

– Det viktigaste av allt var att vi fick vinsten i dag. Förra matchen var inte så bra och vi var tvungna att hitta tillbaka till vårt spel. De spelade bra i första perioden, men sedan tog vi över. Hela laget spelade bra, att hålla nollan är alltid lite bonus, men det spelar inte sådan stor roll, säger Lehner.

Vegas leder nu kvartsfinalserien med 2–1 i bäst av sju matcher.

Islanders vände

I nattens andra kvartsfinal hade New York Islanders återigen en svag start mot Philadelphia. Det straffade sig, och efter en kvarts spel tog Philadelphia ledningen via Tyler Pitlick.

– Jag tycker att de är ett starkt hockeylag generellt, de har förtjänat sin plats genom att komma så här långt. Idealiskt vore så klart att vi dominerade i 60 minuter, men det är lättare sagt än gjort, konstaterade Islanders Matt Martin vid presskonferensen efter matchen.

– Sista tio var okej i första, men vi visste att vi var tvungna att komma ut starkt i andra, säger han.

ANNONS

I den andra perioden var matchbilden en annan, där Islanders sköt betydligt mer. Kvitteringen kom efter drygt sju minuter via Martin, och med sex sekunder kvar innan periodvila tog Islanders ledningen tack vare Leo Komarov.

Med drygt tre minuter kvar av matchen punkterade Anders Lee med 3–1-målet, som kom i powerplay. Det blev också slutresultatet.

Aldrig enkelt

Matchen skulle egentligen ha hållits i torsdags, lokal tid, men sköts upp efter protesterna i Wisconsin, för att rikta uppmärksamheten mot problemen kring rasism och polisbrutalitet.

Segern innebär att Islanders tar ledningen i matchserien i bäst av sju med 2–1.

– Det kommer aldrig att vara enkelt. Alla lag som är kvar är bra hockeylag. Vi får bara försöka att spela efter bästa förmåga, säger Martin.

Nästa match mellan lagen sker natten mot måndag, svensk tid.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs felaktigheter kring ställningen i matchserien NY Islanders–Philadelphia.

Gustav Sjöholm/TT

Philadelphias James van Riemsdyk kraschar in i Islandersmålet.
Philadelphias James van Riemsdyk kraschar in i Islandersmålet. Bild: Frank Gunn/AP/TT
ANNONS