Linus Omark: “Rädd för att dö på isen”

Efter flera säsonger utomlands valde Linus Omark att återvända till Luleå inför årets säsong. I tv-programmet “Wikegård vs” på C More berättar Omark om dödsångesten och beslutet att återvända.

ANNONS
|

En av anledningarna till flytten hem var den stora flygskräck som han har. Detta var något som stegrades under tiden som han spelade i Ryssland och som medförde en dödsångest.

– Jag ville börja att må bra mentalt så det var framför allt därför som jag ville lämna. Jag var dels rädd för flygresor och dels rädd för att jag skulle dö på isen, berättar Omark i avsnittet.

”Vet inte hur många hjärtundersökningar jag gjort”

Omark berättar vidare att det som hände Christian Eriksen under sommarens fotbolls-EM fick honom att känna en ännu starkare dödsångest.

– Jag vet inte hur många hjärtundersökningar jag gjort. Jag måste ha flest i branschen. Det blev jobbigt för man hade fått en så tydlig bild. Men det blir så när man inte mår bra på flera sätt, säger Omark.

ANNONS

I avsnittet berättar han vidare att han har pratat med psykologer om detta och att han nu när han är tillbaka i Sverige mår bättre.

Efter sju spelade matcher ligger Luleå på en tiondeplats i SHL-tabellen. 34-årige Omark har själv noterats för fyra poäng på dessa sju matcher.

ANNONS