Romelu Lukaku, i mitten, firar tillsammans med lagkamraterna efter ett av sina två mål. Bild: Pavel Golovkin/AP/TT

Lukaku avgjorde för Belgien efter bråket

Ett Belgien skakat av lagkaptensbråket tog de tre väntade poängen borta mot Estland.
Romelu Lukaku fick kaptensbindeln och sänkte Estland med två mål på tre minuter i 3–0-segern.

|

Favorittippade Belgien slog tillbaka efter den tappade poängen hemma mot Österrike i lördags och vann som väntat borta mot Estland i Sveriges EM-kvalgrupp.

Det var ett skakat landslag som kom till spel efter bråket mellan förbundskaptenen Domenico Tedesco och stjärnmålvakten Thibaut Courtois.

Real Madrid-keepern fanns inte med i Estland, enligt Tedesco efter ett bråk om kaptensbindeln.

Enligt Courtois själv på grund av en knäskada.

Med ordinarie kaptenen Kevin de Bruyne skadad hade Tedesco bestämt att Romelu Lukaku skulle vara lagkapten i lördags och Courtois i tisdagens match.

Real Madrid-målvakten spelade mot Österrike, men ska, enligt Tedesco, efteråt ha konfronterat förbundskaptenen över kaptensbeslutet.

Matz Sels, Strasbourg, ersatte i målet.

Interanfallen Lukaku fick i stället bära kaptensbindeln på nytt och tackade för förtroendet genom att göra både 1–0 och 2–0 inom loppet av tre minuter i slutet av första halvlek.

Anfallaren, som gjorde alla tre mål i 3–0-segern över Sverige, har gjort sex mål på Belgiens tre första kvalmatcher.

Johan Bakayoko fastställde 3–0 i slutminuterna.