Magnus Normans oro inför Mästarnas mästare: knäoperation

SVT:s Mästarnas mästare är igång för 14:e gången. En av deltagarna är tidigare tennisproffset Magnus Norman. Han gick in i inspelningarna med ovisshet.
– Jag var lite orolig för hur det skulle gå innan, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Magnus Norman var som bäst rankad tvåa i världen i tennis men skador satte stopp för en lång karriär. Som 28-åring tvingades Filipstadssonen avsluta karriären.

På söndagen inleddes SVT:s succéprogram Mästarnas mästare och Magnus Norman, 45, är en av deltagarna.

Norman berättar för Aftonbladet att han gick in i inspelningarna med viss oro.

– Jag har haft problem med ett knä, jag gjorde en jättestor knäoperation för drygt två år sedan, en osteotomi, så jag var lite orolig för hur det skulle gå innan, men än så länge går det bra, säger han.

Operationen innebar att knäet vinklades om och genom det minskades belastningen i knäet.

ANNONS

Har fått frågan flera gånger

Årets säsong av Mästarnas mästare är den 14:e men Magnus Norman kunde varit med tidigare. han säger att han fått frågan om att delta flera gången tidigare.

– Men det har inte funkat med jobbet. Jag jobbade som coach då åt Robin Söderling i fyra år och sedan Stan Wawrinka i åtta år, så det är tolv år där jag reste jättemycket. Men nu funkade det bra och jag är jätteglad för det, säger han.

Norman har trots skadorna och att karriären avslutades 2004 hållit sig i form, men han har inte legat i hårdträning inför Mästarnas mästare.

– Jag tycker om att röra på mig och rör på mig lite varje dag. Jag gör det för att mentalt må bättre. Sedan har jag inte tränat något speciellt för det här, jag litar på att jag har en hyfsad grund att stå på.

LÄS MER:Micke Leijnegard släpper politiskt laddad roman

LÄS MER:Frida Wallberg om kampen mot dödliga sjukdomen – och vändningen

LÄS MER:Wallberg om "Mästarnas mästare": Jätteutmaning

ANNONS