Malmö FF:s Anders Christiansen, tvåmålsskytt mot Häcken.
Malmö FF:s Anders Christiansen, tvåmålsskytt mot Häcken. Bild: Andreas HIllergren/TT

Malmö FF stormar fram mot guldet – krossade Häcken

Två läckra avslut och en våldsam tackling som lika gärna kunde ha gett ett rött kort.
Anders Christiansen lämnar ingen oberörd.
I den form han är nu är han ovärderlig för det Malmö FF som stormar mot SM-guldet och går in i ett nytt Europaäventyr.

ANNONS

MFF tog tacksamt emot hjälpen från Gais (3–0 mot tabelltvåan Djurgården) och uppskattade det faktum att mötet Elfsborg–Hammarby inte fick någon vinnare.

Sedan gick de blivande (?) svenska mästarna det allsvenska jubileumsåret 2024 in och gjorde sitt jobb – och det med råge. 4–0 mot Häcken betyder ett försprång på elva poäng ned till tvåan Djurgården.

Det tog sju minuter att riva upp ett sår i Häcken. Busanello serverade Anders Christiansen och dansken tryckte, som det heter, distinkt in ledningsmålet på Eleda stadion.

Hans tredje mål på fyra matcher och mittfältaren är tillbaka på allvar, i gammalt gott slag.

Mer skulle komma.

ANNONS

Nära rött kort

Men han ska vara glad över att han fick vara kvar på planen. Tacklingen bakifrån mot Mikkel Rygaard Jensen var våldsam, för att inte tala om farlig, men domaren Kristoffer Karlsson nöjde sig med en varning.

– Det är en toppmatch, vi spelar för att vinna. Det är så när vi spelar med varandra. Det var en hård tackling, men jag kom på bollen, försvarar sig Christiansen i intervjun med Max.

Tacklingen fick matchen att hetta till – och dansken var ett givet byte för irriterade Häckenspelare.

Spelmässigt var det Malmö som hade det mesta av det bästa i första halvlek, men enligt Christiansen var prestationsförmågan för låg.

– Vi får så många omställningar som vi inte gör tillräckligt bra. Minimum ska vi ha möjligheter att vinna med 2–0 eller 3–0.

Rangers nästa på torsdag

Varpå Christiansen tog saken i egna händer och bjöd på drömmålet till 2–0 direkt efter pausen. En alert vändning och ett skott som gick ribba in. Sedan fick det räcka. Christiansen klev av till stående ovationer.

Isaac Kiese Thelin och Erik Botheim spädde sedan på med varsitt mål.

Malmö FF har ett och annat att stå i under hösten och vintern. Vid sidan av att säkra ytterligare ett mästerskapsguld, det 24:e i ordningen och det fjärde på 20-talet, väntar spel i Europa League.

ANNONS

Redan på torsdag kommer Glasgow Rangers på besök till Malmö.

Tränaren Henrik Rydström matchar sina breda trupp ordentligt. Jämfört med 0–0 mot Gais senast gjorde han sex ändringar mot Häcken. In i startelvan kom Johan Dahlin, Colin Rösler, Sergio Peña, Christiansen, Hugo Bolin och Kiese Thelin.

ANNONS