Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin jublar med lagkamrater efter hans 1–0-mål hemma mot Sirius i den allsvenska omstarten.
Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin jublar med lagkamrater efter hans 1–0-mål hemma mot Sirius i den allsvenska omstarten. Bild: Anders Bjurö/TT

MFF-stjärnan bröt måltorkan: "Jätteskönt"

Skadeperioden är över – måltorkan likaså.
Anfallaren Isaac Kiese Thelin svarade för två mål när serieledaren Malmö FF vann med klara 3–0 hemma mot Sirius i den allsvenska återstarten.
– Skönt att få komma in och göra mål igen, och att få vinna, säger Kiese Thelin.

ANNONS
|

Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin inledde säsongen strålande med mål i varje allsvensk match – totalt åtta mål på de fem inledande omgångarna.

Sedan slog måltorkan till. 31-åringen gick mållös i fem raka matcher innan han missade serieledarens två sista omgångar innan uppehållet på grund av en ljumskskada.

I omstarten hemma mot Sirius var anfallaren åter i startelvan – och omgående tillbaka i målprotokollet. Två gånger om dessutom.

– Jätteskönt, såklart. Det var längesedan jag spelade match och ett tag sedan jag gjorde mål också. Sedan har vi haft semester, det kändes som att det var länge sedan man spelade.

ANNONS

"Haft möten"

Målen var hans första sedan den 30 april då han svarade för ett hattrick mot Hammarby.

– Skönt att få komma in och göra mål igen, och att få vinna, säger Kiese Thelin.

Redan i den femte minuten kunde han stöta in ledningsmålet i tom bur efter att Gabriel Busanello slagit en lysande genomskärare från vänsterkanten.

Det andra målet kom från straffpunkten efter att just Kiese Thelin blivit nergjord redan 47 sekunder in på den andra akten. Siriusförsvararen Patrick Nwadike åkte på sitt andra gula kort och blev utvisad.

Tränaren Henrik Rydström säger att de har försökt att få Kiese Thelin mer involverad i spelet.

– Vi har haft lite möten och diskuterat, kollat video där jag var mer involverad i början av säsongen. De senaste matcherna har jag varit mindre involverad – vi tog bara upp det igen och påminde varandra om det. I dag tycker jag att jag var mer involverad. Det visar bara hur intelligent spelartruppen är, säger Kiese Thelin.

Att han gick fem matcher utan mål är inget han tänkt på.

– Jag fick veta av en journalist att det var fem, det är inget jag går och tänker på själv. Det är lätt att man blir stressad då och börjar göra fel saker. Helt ärligt visste jag inte att det var fem matcher, säger 31-åringen.

ANNONS

Nanasi gjorde sitt åttonde

Fem raka med mål, fem raka utan mål. Är detta starten på en ny målsvit?

– Vi får se, säger Kiese Thelin och skrattar.

– Det är svårt att säga. Det är bara att fortsätta jobba på samma sätt och försöka hitta rätt ytor, så är det stor chans att det blir mål.

Poängbäst i MFF denna säsong är Sebastian Nanasi. En position han befäste mot Sirius när Nanasi fastställde segern till 3–0 i den 55:e minuten. Målet var 21-åringens åttonde fullträff i allsvenskan i år och totalt står Nanasi på elva poäng.

MFF är i fortsatt serieledning före tvåan Elfsborg. Sirius är tolva – fyra poäng före AIK på kvalplats.

Fakta: Allsvenska återstarten

Allsvenskan återstartar efter sommaruppehållet. Här är omgångens matcher:

Lördag: BP–AIK 0–2, Degerfors–Värnamo 0–2, Malmö FF–Sirius 3–0.

Söndag: IFK Norrköping–Häcken, Halmstad–IFK Göteborg (båda klockan 15.00), Djurgården–Varberg (17.30).

Måndag: Elfsborg–Hammarby, Mjällby–Kalmar (båda 19.00).

ANNONS