Mikael Ymers frustration: ”Fattar inte ens vad jag gör"

Mikael Ymer låg under i matchen Tallon Griekspoor i Nederländerna. Då spydde han ut frustration över sig själv och sitt team.
– Jag borde åka till Afrika och leva som en prins i stället, sa han på banan.

ANNONS
|

Mikael Ymer är Sveriges just nu bästa tennisspelare på herrsidan. Men det är inte bara för prestationerna på planen som uppmärksammats den senaste tiden.

För ett några veckor sedan tappade han fattningen under en tävling i Frankrike. Ymer var missnöjd med domaren och slog sänder domarstolen med sitt racket efter första set. För det utbrottet diskades han.

Nu har han återigen haft synpunkter – men den här gången inte på domaren utan på sig själv och sitt team.

Frustrerad på sitt team

Under tisdagen förlorade Ymer med 1–3 i set mot Tallon Griekspoor i ATP-turneringen i Nederländerna och i underläge i det fjärde setet började han prata högt på banan. Och mikrofonerna fångade orden.

ANNONS

– Det är som ett jävla skämt, min tenniskarriär. Jag fattar inte ens vad jag gör på den här banan. Det är ingen som lyssnar, sa han och syftade antagligen på sitt tränarteam.

Han fortsatte:

– Jag borde åka till Afrika och leva som en prins i stället. Det är samma varje gång, ett helt game. De sitter och babblar om annat. Det kan inte vara mer tydligt, jag behöver hjälp i sådana här situationer. Ändå är det ingen som säger ett ord.

Ymer är rankad 62:a i världen.

LÄS MER:Mikael Ymer diskad efter raseriutbrott

LÄS MER:Mikael Ymer straffas – efter raseriutbrottet

LÄS MER:Mikael Ymer stöttas av Nick Kyrgios efter utbrottet

ANNONS