Barcelonas Lamine Yamal. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Monaco skrällde mot Barça – första målet för Yamal

Han har gjort mål i La Liga och EM-slutspel.
Nu är Lamine Yamal även en målgörare i Champions League.
Men Barcelona – med en spelare mindre – förlorade mot Monaco, 1–2.

17-åringen har ordnat flera rekordnoteringar under sin relativt färska fotbollskarriär i Barcelona.

När stjärnan hittade målet i Champions League – i hans elfte match – väcktes frågan: Blev han den yngste målskytten i turneringen?

Icke.

Efter fullträffen borta mot franska Monaco – 1–1 i 28:e minuten – visade det sig att han var 28 dagar för gammal.

Tuff start för Barça

Målet på Stade Louis II var dock där och då av det viktigaste slaget.

Barcelona fick nämligen en mardrömsstart på klubbens Champions League-premiär.

+ Mittfältaren Eric Garcia blev utvisad efter tio minuter.

+ Sex minuter senare var gästerna i underläge, då Maghnes Akliouche placerade in 1–0 intill målvakten Marc-Andre Ter Stegens ena stolpe.

Tränaren Hansi Flick gjorde ett par justeringar i startelvan och tolv minuter senare kom utdelningen.

Spelaren i fokus: Lamine Yamal.

Spanjoren lurade två motståndare innan han överlistade Philipp Köhn i Monacos målbur.

Men tonåringens mål hjälpte inte Barcelona i mötet med Monaco.

Hemmalaget vann med 2–1 efter George Ilenikhenas avgörande i 71:a minuten.

Yamals lagkamrat Ansu Fati fortsätter att ha rekordet som yngste målskytt efter målet mot Inter 2019.

Kryss för Hiens Atalanta

Delad pott blev det dock för svenske landslagsspelaren och CL-debutanten Isak Hiens Atalanta mot Premier League-laget Arsenal, 0–0.

– Det är sådana här kvällar man har drömt om sedan man började spela fotboll. Det var lite overkligt i början men sedan en match som vanligt, säger han till Viaplay.

Serie A-klubben hade chansen att avgöra från straffpunkten men stoppades då av briljanta räddningar av Arsenals målvakt David Raya.

29-åringen kastade sig till vänster och räddade straffen från Mateo Retegui – och sedan till andra sidan målet för att stoppa returnicken från italienaren.

– Det är väl ändå ett resultat som man tar innan matchen men så som det blev med straffen och som matchen utvecklade sig, så gjorde vi tillräckligt för att vinna. Men det är så i fotbollen, det är små marginaler.

Brest öppnade Champions League-säsongen med seger. Hugo Magnetti och Abdallah Sima gjorde målen i 2–1-mötet med Sturm Graz.

Leipzigs Benjamin Šeško satte ledningsmålet redan i fjärde minuten borta mot Atlético Madrid men veteranen Antoine Griezmann och José María Giménez såg till att den spanska klubben vann med 2–1.