Det tog slut i kvartsfinalen för Truls Möregårdh i veckans WTT-turnering i bordtennis i Peking. Arkivbild.
Det tog slut i kvartsfinalen för Truls Möregårdh i veckans WTT-turnering i bordtennis i Peking. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Möregårdh utslagen efter stor dramatik

Truls Möregårdh var på väg mot en spektakulär vändning mot Xiang Peng.
Men den dramatiska sjusetaren slutade med förlust.
Nu blir det två helkinesiska semifinaler i WTT-turneringen i bordtennis i Peking.

ANNONS

Ett galet fjärde set såg ut att avgöra hela kvartsfinalen mellan Truls Möregårdh, OS-silvermedaljör i somras, och Xiang Peng, ett av alla högklassiga hemmahopp i veckans turnering.

Xiang Peng ledde då med 2–1 i set och gick upp till 10–7 och tre nya setbollar. Möregårdh räddade samtliga, men det var bara början på dramatiken.

I ett set som aldrig tycktes ta slut hade kinesen ytterligare sex setbollar – nio totalt – men Truls Möregårdh var omutlig. Han räddade varenda en och spelade sedan hem setet med 20–18.

Plötsligt var det 2–2 i matchen och medvind för Möregårdh, som såg ut att vara på väg mot semifinal.

ANNONS

Men Xiang Peng hade svar på tal, vände 7–9 i femte set till seger 11–9 och hade plötsligt greppet på nytt. Truls Möregårdh vann sedan sjätte set med klara 11–5 och fick på nytt luft under vingarna inför det sjunde och avgörande setet.

Det verkar dock inte ha rört Xiang i ryggen. 21-åringen vann skiljesetet med 11–5 och såg till att redan nu säkra en kinesisk seger i herrsingelturneringen.

I semifinalen väntar nämligen Lin Shidong, som tidigare i veckan slog ut Anton Källberg, medan ytterligare två kinesser – Ma Long och Liang Jingkun – möts i den andra.

ANNONS