AZ-supportrar storma ett område som var reserverat för vänner och familj till West Hams spelare och ledare.
AZ-supportrar storma ett område som var reserverat för vänner och familj till West Hams spelare och ledare. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Moyes efter kaoset: Var orolig för familjen

Europa Conference League-semifinalen mellan West Ham och AZ Alkmaar skakades av kaosscener. Efter matchen försökte AZ-supportrar storma ett område som var reserverat för vänner och familj till West Hams spelare och ledare.
– Var jag orolig? Ja, min familj var där och jag hade vänner i den delen, säger tränaren David Moyes.

ANNONS

West Ham vann torsdagskvällens semifinalretur med 1–0 och tog sig till final i en europeisk turnering för första gången på 47 år. Efteråt utbröt kalabalik när svartklädda AZ-fans försökte storma storma ett område på arenan som var reserverat för vänner och familj till West Hams spelare och ledare.

– Jag skäms lite för att det hände på vår stadion, man måste kontrollera sina känslor, säger AZ-tränaren Pascal Jansen.

"Familj och vänner där inne"

West Ham-spelare klättrade över reklamskyltarna i ett försök att stoppa incidenten.

– Jag kan bara säga att spelarna var inblandade eftersom det var familjedelen och de flesta av deras familj och vänner var där inne. Det var förmodligen anledningen till reaktionen, säger West Hams tränare David Moyes.

ANNONS

Moyes, vars 87-åriga pappa var på matchen, fortsätter:

– Var jag orolig? Ja, min familj var där och jag hade vänner i den delen.

"Inga gripanden"

"Än så länge har inga gripanden gjorts. Vårt mål var att skingra folkmassan och återställa ordningen så snabbt som möjligt, vilket vi lyckades med. Polisen kommer att undersöka bilder från händelserna och försöka identifiera supportrar. Gripanden kan följa", skriver den lokala polisen i ett uttalande och fortsätter:

"Tillsammans med AZ, Alkmaars kommun och åklagarmyndigheten kommer vi att utvärdera gårdagens incidenter, som vi beklagar att de har hänt. Den här typen av beteende har ingen plats i fotbollen."

West Ham möter Fiorentina i Conference League-finalen den 7 juni i Prag.

ANNONS