Virgil van Dijk och hans Nederländerna var inte nöjda med domarinsatsen under EM-semifinalen.
Virgil van Dijk och hans Nederländerna var inte nöjda med domarinsatsen under EM-semifinalen. Bild: Andreea Alexandru/AP/TT

Nederländsk domarilska efter förlusten

Nederländerna åkte ur fotbolls-EM efter 1–2 mot England.
Efter matchen riktade lagkapten Virgil van Dijk stor ilska mot domare Felix Zwayers insats.
– Det säger allt att han sprang i väg direkt efter matchen, säger van Dijk.

ANNONS

I semifinalen mot England i Dortmund åkte Nederländerna på en straff, som efteråt blivit rejält omdiskuterad. Englands Harry Kane sköt bollen mot mål, och i samma rörelse träffade han dobbarna på Denzel Dumfries, vilket var tillräckligt för att domare Felix Zwayer och VAR-rummet skulle döma straff.

Efter matchen var Nederländernas lagkapten Virgil van Dijk inte helt nöjd med domslutet.

– Jag vet inte om jag borde säga så mycket egentligen... Men jag sade det direkt till nederländsk media också, jag tycker att det säger allt att han sprang i väg direkt efter matchen, jag hade ingen tid att skaka hand med honom, säger mittbacken till BeIN Sports och fortsätter:

ANNONS

– Matchen är färdig, vi förlorade och det är väldigt tufft att svälja. Det fanns ögonblick där det var helt uppenbart att det borde ha gått vår väg, men där det inte gjorde det.

Zwayer har tidigare varit avstängd för matchfixning, och när nederländaren senare fick frågan om huruvida han tyckte att det var rätt beslut att låta honom döma surnade han till rejält.

– Vad vill du att jag ska svara på det? Vill du att jag ska hamna i skiten här? Han dömde vår match mot Rumänien också, och då gjorde han inga misstag. Sluta försök skapa problem för mig, sade van Dijk i den mixade zonen.

ANNONS