Yolanda Ngarambe är klar för final på 1 500 meter vid EM i friidrott.
Yolanda Ngarambe är klar för final på 1 500 meter vid EM i friidrott. Bild: Christine Olsson/TT

Ngarambe till final på 1 500: "Kändes wow"

Det är klart med dubbla svenska finalplatser i friidrotts-EM i både damernas 3 000 meter hinder och diskus. Dessutom tog sig Yolanda Ngarambe till final på 1 500 meter.
– Sista 100 kändes det wow, säger Ngarambe.

ANNONS

Hon kom femma i sitt försöksheat, och hade femte bästa tid totalt.

– Det är kul, allt i livet är bra – jag känner mig snabb, jag känner mig uthållig, säger Yolanda Ngarambe.

– De sista 100 kändes wow, som att jag hade kunnat springa snabbare om jag inte hade några framför mig. Det är så man ska känna när man tagit sig till final – stabilt.

För kollegan Hanna Hermansson, som varit i två EM-finaler tidigare, slutade försöket med stor besvikelse då hon missade att ta sig till final efter att löpare fallit framför henne vid två tillfällen under loppet.

ANNONS

– Det var ett fall för mycket för att kunna ha en sista spurt på slutet. Jag var tvungen att hoppa och spurta ifatt och då blev det för mycket, säger Hermansson med darr på rösten och tårar i ögonen.

– Jag är så besviken, jag hade så gärna velat gå till en till EM-final och se hur långt det kunde gå. Jag får kanske inte göra det igen.

Emilia Lillemo satte personligt rekord på 3 000 meter hinder när hon tog sig till final med en tid på 9.33,01 – femte tid i heatet och nionde tid totalt.

Även Linn Söderholm är klar för final efter personbästatiden 9.34,62.

Diskuskastarna Caisa-Marie Lindfors och Vanessa Kamga tog sig också vidare till final. Lindfors kastade 61,22 och Kamga 60,88 i kvalet.

ANNONS