Sydkoreas Lim Jong-Hoon, till höger, tar en selfie med Nordkoreas Ri Jong-Sik, till vänster, Kum Kum-Yong, tvåa från vänster, och övriga på prispallen efter mixedturneringen i Paris. Arkivbild.
Sydkoreas Lim Jong-Hoon, till höger, tar en selfie med Nordkoreas Ri Jong-Sik, till vänster, Kum Kum-Yong, tvåa från vänster, och övriga på prispallen efter mixedturneringen i Paris. Arkivbild. Bild: Petros Giannakouris/AP/TT

Nordkoreaner kan straffas för OS-selfie

Det nordkoreanska bordtennisparet Ri Jong-Sik och Kum Kum-Yong kan straffas för en selfie som togs på prispallen under OS i Paris.

ANNONS

Ri Jong-Sik och Kum Kum-Yong tog silver i mixedturneringen och ställde sedan upp på en selfie som togs på prispallen med sina kinesiska och sydkoreanska rivaler.

Selfien blev uppmärksammad på många håll i världen som en av spelens höjdpunkter.

Men inte i Nordkorea.

Tidningen Daily NK citerar nordkoreanska källor som säger att paret nu riskerar bestraffning. Alla nordkoreanska idrottare som tävlar internationellt bedöms utifrån hur de agerat utomlands när de återvänder hem, skriver tidningen.

Och att leende ta en selfie med konkurrenter från Sydkorea – Nordkoreas fiende nummer ett – är att gå över gränsen.

Enligt tidningen har idrottare som misskött sig utomlands tidigare bestraffats med flera månaders obetald samhällstjänst.

ANNONS

Daily NK är baserad i Sydkorea och rapporterar om händelser i Nordkorea tack vare källor i det stängda landet.

ANNONS